Flevo Race 2016 terug in thuishaven Muiden

Flevo Race 1939Van 19 tot en met 21 augustus 2016 organiseert de KNZ&RV voor de 74e keer de Flevo Race. De Flevo Race is de grootste zeilwedstrijd meetellend voor de nationale competities op het IJsselmeer en Markermeer. Platbodems, klassieke jachten en moderne zeiljachten zeilen mee. Voor de editie van dit jaar keert de Flevo Race terug naar KNZ&RV Muiden zoals de eerste in 1939.

Anders dan voorgaande jaren wordt de Flevo Race dit jaar vanuit één haven georganiseerd. Zo kunnen deelnemers elkaar gemakkelijk treffen. KNZ&RV Muiden is net als tijdens de eerste Flevo Race in 1939 gastheer van het evenement. Het concept voor de wedstrijden blijft hetzelfde: een afwisseling van korte en langebaanwedstrijden in voldoende diep - en wiervrijwater voor full crew en short handed teams.

De KNZ&RV-sociëteit Muiden is de centrale ontmoetingsplaats voor de zeilers: de plaats voor een heerlijk diner, een gezellig avondprogramma en een professionele organisatie. Op donderdagavond 18 augustus wordt de Flevo Race 2016 geopend met, net zoals vroeger, een welkomstborrel aangeboden door het bestuur van de KNZ&RV. Tegelijkertijd met de Flevo Race wordt ook het Spieringfestival in Muiden georganiseerd. Naast een prachtig dagprogramma zullen dus ook de avonden worden gekenmerkt door gezelligheid.

Ga voor meer informatie en inschrijven naar: www.flevorace.nl

Tekst: Rob Schutte

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: