Red Bull Foiling Generation naar Nederland

Red Bull Foiling GenerationDe internationale zeilwedstrijd Red Bull Foiling Generation komt in juli dit jaar naar Nederland. Van 13 juli tot en met 17 juli krijgen de 32 grootste Nederlandse zeiltalenten bij de Bataviahaven in Lelystad de unieke kans om te leren zeilen in de spectaculaire tweepersoons Flying Phantom boten.

Vijf dagen worden de talenten getraind in teams van twee om uiteindelijk in een wedstrijd te strijden om de winst. Het winnende team mag Nederland vervolgens vertegenwoordigen op de Red Bull Foiling Generation World Final in Newport (USA), van 17 tot 24 oktober 2016.c

Red Bull Foiling Generation is een wereldwijde zeilcompetitie waarin jonge talenten de kans krijgen om ervaring op te doen in de spectaculaire tweepersoons Flying Phantom boten. Dit zijn tweepersoons catamarans die op hoge snelheid boven het water zweven op zogenaamde foils. Hierdoor varen ze met weinig weerstand, waardoor ze snelheden van bijna 65km/h kunnen behalen.

Vleugels geven aan jong talent
De Oostenrijkse voormalig Olympisch kampioenen Roman Hagara en Hans Peter Steinacher zijn de sports directors van Red Bull Foiling Generation. Zij reizen de hele wereld over om in totaal in 15 landen de beste talenten vleugels te geven en klaar te stomen voor de world final. “Wij zoeken ’s werelds beste talenten”, vertelt Steinacher. “We willen de jonge zeilers de mogelijkheid bieden om een uniek pad te bewandelen, beginnend op de foiling catamarans in Red Bull Foiling Generation, om eventueel door te groeien naar de Red Bull Youth America’s Cup, Het Red Bull Sailing Team in de Extreme Sailing Series en - wie weet – misschien ooit naar dé America’s Cup.”

Selectiedagen
Om de 32 talenten te kiezen worden er drie selectiedagen gehouden op 10, 11 en 12 juni in Almere. Iedereen die is geboren tussen 1 januari 1995 en 31 december 1999 kan zich hiervoor opgeven. Ook als je nog niet eerder gezeild hebt, maar wel bijvoorbeeld kiteboardt of windsurft, en dus feeling voor de wind hebt, ben je van harte welkom.

Aanmelden kan voor 31 mei via www.redbull.nl/foilinggeneration

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: