Brit Andy Davis wint overtuigend de Solo Nations Cup

Andy DavisVan 22 tot en met 24 april organiseerde Hollandia in Medemblik voor de solo-dinghy de Nations Cup en voor de OK-jol het Europees kampioenschap. De zeilomstandigheden waren extreem door kou , hoge golven en fikse wind met in buien windsnelheden tot bijna 30 knopen. Van de 70 ingeschreven solozeilers gingen 56 deelnemers van start.

De Brit Andy Davis drukte in de soloklasse zijn stempel op de wedstrijdserie. Met vier 1e plaatsen en twee 2e plaatsen was hij ongenaakbaar en bleef hij zijn landgenoten Matt Howard en Michael Sims voor. Het was sowieso een Engels feestje omdat de eerste 15 plaatsen voor de Britten waren. Op zich niet geheel vreemd omdat de gehele zeiltop uit Engeland in Medemblik was neergestreken.

De Nederlanders konden alleen incidenteel vooraan meekomen. De windkracht en de golven waren te veel voor de meesten om in de buurt van de Britten te blijven. Gilles de Combe was de beste Nederlander met een 16e plaats.

Voor meer informatie en een uitgebreid verslag met spectaculaire foto’s en Youtubefilmpjes kun je kijken op de sites: www.soloklasse.nl en http://www.solosailing.org.uk/news/nations-cup-report/

Tekst: Peter Jansen

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: