Gratis Bixmile app om je ORC target boatspeed te zeilen

  • Author: Ice
    Date: di, 05/04/2016 - 08:45
    Tags:

Bixmile appDe gratis Bixmile Zeil app is een goed instrument om je ORC target boatspeed te zeilen. Daarnaast toont de app tijdens het zeilen veel informatie. De User interface is opgebouwd uit verschillende instrumenten. Je kiest zelf welke instrumenten je wilt zien. Zo zorg je dat je altijd de juiste informatie ziet. Wij van ClubRacer deden de test met de ORC meetbrief van onze redactieboot RepoMan en zagen dat het werkte.

De instrumenten schalen automatisch, kies je minder instrumenten dan zijn ze groter en beter af te lezen. Je kunt kiezen uit heel veel instrumenten, zoals Target Speed, Target TWA, Target heel, Delta to Target, SOG, COG, positie en nog veel meer. Daarbovenop zijn er een aantal handige tools zoals een Kaartplotter, Racetimer en een Anchor Watch. Ben je benieuwd of je het maximale uit je schip haalt, gebruik dan de ORC target snelheid van je schip.

Is je zeilboot niet gemeten dan kan je één van de 4500 gemeten zeilboten in de database kiezen die veel op de jouwe lijkt. Heb je je merk en type boot geselecteerd, dan zie je de target bootsnelheid voor je huidige zeilkoers en windsterkte. Meer informatie kan worden ingelezen. Zo haalt de App automatisch een weerbericht binnen en toont deze als GRIB data over de kaart en kan de verwachte wind weergeven in Instrumenten.

Mocht je ook beschikken over een NMEA naar Wifi module dan kun je deze ook gemakkelijk aansluiten. Alle informatie die de App zo binnenkrijgt kan ook worden weergegeven. Alle informatie die je zo langs ziet komen slaat de App automatisch op om het later nog eens rustig te bekijken. Zo kun je nog eens nagenieten van een mooie trip en je prestaties verbeteren. De App upload de data gemakkelijk en bekijk je het via de website bixmile.com. Zo kun je je track op een kaart zien, rustig de hele trip afspelen, stukken selecteren en onder andere in een grafiek bekijken en zelfs de andere Bixmile App gebruikers die in hetzelfde gebied zeilen.

Wedstrijden Live volgen in het Clubhuis, ook dat kan met de Bixmile App. Zelfs zonder investering in speciaal gehuurde of gekochte “trackers”, doordat de zeilers hun eigen iPhone gebruiken. Zo wordt een lokale wedstrijd behoorlijk high-tech.

En wat kost het zo’n Bixmile App? Hij is geheel gratis. Dit is mogelijk gemaakt door het tonen van een advertentie banner in beeld. Een versie zonder banner is in ontwikkeling en ook een versie voor Android gebruikers. www.bixmile.com

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: