Forse wind tijdens de Challenge Albert Jonnart te Nieuwpoort

Challenge Albert Jonnart te NieuwpoortDe Challenge Albert Jonnart, ingericht door de WSKLuM, van afgelopen zondag 24/4 was er één april waardig. Het racecomité twijfelde ’s morgens gezien de weersvoorspellingen (Noord 6 tot 7 beaufort) heel erg om de race te starten. De grote vraag was of het start- en finish schip wel voor anker zou kunnen blijven liggen?

Er werd uiteindelijk toch beslist om uit te varen en "on site" te beoordelen. Na twee pogingen lukte het. Er werd bepaald om twee coastal races te zeilen. Door de zeegang (golven van gemiddeld twee meter) waren de opblaasbare boeien van de "up en down" races echter niet meer zichtbaar.

Om 10.58u startte er dan toch zes moedige CR racers op een baan van 15 mijl. Om 11.28u gingen vervolgens negen IRC racers van start op een baan van 25 mijl.

Na ongeveer twee uur varen voor CR en 3, 5 voor IRC, na enkele opklaringen en een paar zware buien met rukwinden, twee windshiften van zo'n 45 °, met hagel en sneeuw, gingen allen deelnemers zonder al te veel schade over de aankomstlijn.

De uitslag:

IRC 1 & 2
1set DUNKERQUE - LES DUNES DE FLANDRE (A 35) van Philippe Bourgeois
2de AMARIS 2 (A 35) van Prokopios Affraimidis
3de RAGAZZA (Kerr 11.3) van Jan Gabriel
4de VOLTEA (Sun Fast 3200) van Emmanuel Lesaffre

IRC 3
1ste CAPELLA (One Off) van Frans Maas
2de GENERAL TAPIOCA (Half tonner) van Philippe Pilate
3de PICSOU (Dehler 29) van Alain Rousseau
4de ALF (Half toner) van Jeremy Florizoone
5de JOLO (J 92) van Bart Wauters

CR
1ste JULIETTE (J 109) VAN Andre Vincke
2de RACKHAM (JPK 110) van Nicolas Gerard
3de NRJ BALL (Elan 400) van Roland Claeys
4de OUT OF THE BLUE (Dufour 34) van Bernard Flamant
5de XAPA2 (First 36.7) van Jos Groffils
6de (dsq) J VENTURE (J 109) van Andre De Kegel"

Tekst: Dany Ouvry

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: