Maak de zeilsport van dichtbij mee tijdens de NSR

zeilsportVan vrijdag 13 tot en met maandag 16 mei 2016 is de haven van Scheveningen het kloppend hart van de Nederlandse zeilsport. Voor de kust van Scheveningen worden wedstrijden gezeild vier verschillende wedstrijdbanen. Dit jaar is het op allerlei manieren mogelijk om de zeilsport en het zeilen van dichtbij mee te maken!

In de haven van Scheveningen verzorgt de Optimist on Tour zeillessen voor kinderen van 8 t/m 12 jaar en op zaterdag en zondag wordt de Volvo Ocean Race Film When the boys became men vertoond.

Fans & toeschouwers kunnen de zeilwedstrijden live bekijken vanuit een supersnelle rib en aan boord van diverse zeilboten zitten On Board Reporters om verslag te doen tijdens de wedstrijden. Elke dag finisht er (bij goed weer) een andere klasse tussen de havenhoofden van Scheveningen, zodat ook familie, fans en publiek het zeilspektakel kunnen volgen. Zodra de zeilers aan wal zijn begint happy hour en daarna volgt een korte prijsuitreiking. Elke avond is er een feestelijk programma in de regatta village waar iedereen van harte welkom is.

Optimist on Tour: Leren zeilen in de haven van Scheveningen
De North Sea Regatta heeft de Optimist on Tour uitgenodigd om kinderen in de leeftijd van 8 – 12 jaar kennis te laten maken met de zeilsport. Al meer dan 15.000 kinderen hebben op deze manier hun eerste baantjes en soms zelfs wedstrijdjes gevaren. De zeillessen De lessen in de haven van Scheveningen worden georganiseerd in samenwerking met Delta Lloyd, het Watersportverbond en met de lokale zeilvereniging de Zoute Optimist. De Optimist on Tour is voor kinderen uit de groepen 4 tot en met 8 en in het bezit van een zwemdiploma. Aanmelden kan via secretariaat@nsr.nl.

Volvo Ocean Race film: When the boys became men
Tijdens de North Sea Regatta draait de Volvo Ocean Race film When the boys became men op zaterdag 14 en zondag 15 mei van 14:45 – 16:00 uur in Scheveningen in de North Sea Regatta Village aan de Helingweg. Aanmelden voor de film kan door een mail te sturen naar karina@nsr.nl.

Maak de zeilsport van dichtbij mee tijdens de NSR
De organisatie van de North Sea Regatta probeert op allerlei manieren om fans, familieleden en toeschouwers mee te laten genieten van dit zeilspektakel. Voor het eerst dit jaar kunnen ook particulieren tijdens de wedstrijden met een RIB het water op. Voor € 59,00 zijn er Sailor’s Club arrangementen te boeken inclusief een spectaculaire RIB Experience. Aanmelden kan via hospitality@nsr.nl

Aan boord van diverse deelnemernde boten zitten On Board Reporters die proberen de wedstrijden vanaf het water in beeld te brengen en zeilfotograaf Sander van der Borch voorziet het perscentrum rechtstreeks vanaf het water van hoge kwaliteit foto’s om te delen op diverse social media kanalen. Nieuw dit jaar is de Harbour Finish. Elke dag zal er, wanneer het weer het toelaat, een andere klasse doorzeilen voor een tweede finish tussen de havenhoofden van Scheveningen. Bezoekers kunnen dit vanaf de havenhoofden van dichtbij aanschouwen.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: