North Sea Regatta‏ start met veel wind en zon

North Sea Regatta‏Zon, veel wind en flinke golven zorgden voor uitdagende omstandigheden op de eerste dag van de North Sea Regatta. Voor een enkele boot waaide het wellicht net iets te hard, maar aan het eind van de dag komen er vooral veel rozig en lachende zeilers van het water voor een biertje in de regatta village. Naast het ONK in de klassen ORC 1, 2 en 3, en het ONK TwoHanded ging ook de Optimist on Tour van start met zeillessen voor de zeilers van morgen. De regatta duurt nog tot en met maandag 16 mei.

Wind en golven zorgen voor uitdagende omstandigheden
Veel wind en flinke golven maakten de eerste wedstrijddag uitdagend voor zowel zeilers als wedstrijdcomité’s. Arend van Bergeijk, de nieuwe wedstrijdleider is trots op het verloop van de dag: “De mensen op het water hebben echt superhard gewerkt om de zeilers twee mooie wedstrijden te laten varen. Stiekem baalde ik ervan dat ik zelf aan de kant moest blijven, maar het is heerlijk om alle zeilers met een grote glimlach van het water te zien komen.”

Wedstrijdverslag vanaf de Elke door OBR Anke Haadsma
On Board Reporter Anke Haadsma zat vandaag aan boord bij Team Elke en doet verslag: Wanneer we na twee rondes surfend onder spi over de finishlijn gaan zie ik alleen maar lachende gezichten om me heen. “We hebben vandaag goed gevaren, ik ben heel tevreden”, is de reactie van eigenaar Frans Roodenburg. “Morgen moeten we gewoon weer zo goed varen.”

CoinCoin broachend over de finish
De CoinCoin gaat voorlopig aan de leiding op het Nederlands Kampioenschap in de ORC1-klasse. In de tweede race kwamen ze broachend over de finish en overleefden niet alle zeilen het. De verwaaide, rozige gezichten van de zeilers spreken boekdelen, iedereen heeft genoten op het water. Rogier van Overveld: “We gingen op een gegeven moment 17 knopen voor de wind, echt gaaf!”

Bach Yachting goed van start op NK ORC2
De ORC2 klasse is met 27 deelnemers de grootste klasse op deze editie van de North Sea Regatta. Bach Yachting is met twee eerste plaatsen goed gestart op het NK in de ORC2-klasse. Maar volgens Douwe Broekens kan het nog wel beter: “Het was een enerverende dag! We hebben twee wedstrijden gevaren waarvan de laatste werd ingekort bij de eerste gate. Dat kwam ons eigenlijk niet heel slecht uit. Als we eenmaal op gang zijn houden we de boot goed op snelheid. Het was nu goed genoeg om te winnen, maar er is nog wel ruimte voor verbetering.”

Yellow Rose aan de leiding in de MaxFun25 klasse
In de MaxFun25 klasse voeren vandaag vijf deelnemers. Morgen zijn het er zes, dan start ook Team No Limits van het Revalidatiefonds met schipper Nynke Plaatsman in deze klasse. Na de eerste twee wedstrijden spraken we met Hidde de Bruijn, bemanningslid op de Yellow Rose. Met een tweede en een eerste plaats gaan zij voorlopig aan de leiding: “Het gaat wel hard maar het is mooi varen, en gelukkig is alles is nog heel!”

aJeto! aan de leiding ONK TwoHanded
Voor de teams die meedoen aan het ONK TwoHanded, en dus met twee personen op een zeilboot varen waar je normaalgesproken met een heel team op vaart, was het echt heel hard werken. John van der Starre en Robin Verhoef gaan na de twee offshore wedstrijden en de wedstrijd van vandaag aan de leiding op het ONK TwoHanded. Yvonne Beusker en Erik van Vuuren uit Scheveningen staan tweede: “Ze komt verwaaid en vol adrenaline bij het regatta office aan om formulieren te tekenen: “Er staat op dat ik niet gestart ben maar dat is toch echt zo. We hebben zelfs supergoed gevaren. Wat en dag, maar wel gaaf! Er is best wel veel schade gevaren en we moeten nog drie dagen. Maandag neemt de wind pas iets af.”

De volledige uitslagen zijn te vinden op www.nsr.nl/results2016

Uitstekend weer bij de start van de Optimist On Tour in Scheveningen
De Optimist on Tour werd, mede door het goede weer, op de eerste dag van de North Sea Regatta meteen goed bezocht. Naast de voorinschrijvingen kwamen er ook op de bonnefooi nog kinderen aanschuiven die graag kennis wilden maken met de zeilsport. Op de volgende tijden is de Optimist on Tour nog te bezoeken in de jachthaven van Scheveningen: zaterdag 14 mei: 10:00 tot 16.00 uur en zondag 15 mei: 10:00 tot 16.00 uur. Inschrijven kan op locatie, maar de kans is aanwezig dat de gewenste tijd dan net vol is.

Pop Up Restaurant North Sea Regatta geopend
Het tijdelijke pop up restaurant van de North Sea Regatta aan de Hellingweg is tijdens de North Sea Regatta drie dagen geopend. De koks Paul van Waarden en Jörgen van der Veer verzorgen samen met leerlingen van de Horeca Academie uit Den Haag lunch en diner voor hospitality gasten, sponsoren, deelnemers en bezoekers van de North Sea Regatta. Het restaurant is zaterdag en zondag geopend van 11:30 – 21:30 uur.

North Sea Regatta 13 t/m 16 mei 2016
De inshore races van de North Sea Regatta, powered by Delta Lloyd, worden van 13 t/m 16 mei 2016 gevaren op vier verschillende wedstrijdbanen voor de kust van Scheveningen.

Foto: Sander van der Borch

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: