Alle klassen in actie op dag drie van de North Sea Regatta

LallekönigOp dag drie van de North Sea Regatta kwamen alle klassen in actie. Het geduld van de catamaran zeilers werd flink op de proef gesteld maar uiteindelijk konden ook zij twee mooie wedstrijden varen. In de F18 klasse gaan de winnaars van de North Sea Regatta van vorig jaar, Oscar Zeekant en Karel Begeman, aan de leiding na twee wedstrijden. In de J111 verstootte de Lallekönig de Red Harring van de eerste plaats. In de kleinere J-klasse, de J22, is de Fraporita op koers voor de winst. Het internationale SB20 veld geniet van het varen op stroming en de golven en komt volgend jaar zeker terug met meer boten.

Maandag 16 januari wordt de strijd in de verschillende klassen beslist en de kampioenen gehuldigd op het ONK ORC1, 2, 3, TwoHanded en het open klasse kampioenschap ORC4.

J111: Lallekönig verstoot de Red Harring van eerste plaats
In de J111 eenheidsklasse weet de Lallekönig de Red Harring van zijn eerste plaats te verstoten. “We hadden geen focus vandaag”, een ontevreden Egbert Kroon komt de haven weer in gevaren. “We komen hier om te winnen. Ik twijfel of dit nu nog mogelijk is.” Kroon vaart op de Red Harring, sinds oktober zeilt hij met zijn team in de J111 en het is voor het eerst dat ze in zulke hoge golven varen. “Morgen wordt het wat rustiger, dan gaan we weer werken aan die focus en hopen we in ieder geval op het podium te eindigen.”

De Fraporita: drie nationaliteiten op een Nederlandse boot aan de leiding
Jean-Michel Lautiere gaat in de J22 aan de leiding met de Fraporita (NED 1273). De eerste wedstrijd waren de Fransman, Portugees en Italiaan niet op tijd voor de start: "We moesten tijdens het invaren meteen al terug naar de kant om een nieuwe spinaker te halen." Daarna hebben ze alle gevaren wedstrijden gewonnen. De drie heren wonen en werken in Den Haag en varen al een jaar of vier mee met de North Sea Regatta, vorig jaar wonnen ze ook en hopen ook volgend jaar op het WK een goede kans te maken op hun 'homewater'.

Internationaal deelnemersveld SB20 klasse geniet van golven en stroming
De SB20 klasse vaart dit jaar met bijna drie keer zoveel deelnemers mee met de North Sea Regatta als vorig jaar. De North Sea Regatta is dit jaar onderdeel van de SB20 Grand Slam en van de 19 deelnemers komen er 11 uit het buitenland. Volgens Martijn Buitenhuis, voorzitter van de klasse organisatie in Nederland is het nog superspannend wie er gaat winnen: "Het is nog niet beslist. Alle teams die nu in de top drie staan kunnen nog winnen. Dus nog lekker spannend. De buitenlandse teams genieten hier van het varen op stroom en met veel golven. Het is zo waanzinnig leuk! We hebben elke avond een borrel en vanavond nog een diner met de hele klasse hier in het pop-up restaurant. Volgend jaar maar weer, en hopelijk dan met nog meer boten!"

SB20 klasseSB20 klasse

Verslag vanaf de IJsvogel, een echte Scheveningse boot
On Board Reporter Anke Haadsma zat vandaag aan boord bij de IJsvogel van Marcel Schuttelaar, een echte Scheveningse boot. De IJsvogel vaart in dezelfde klasse als de Elke, waar ze de eerste dag van de North Sea Regatta aan boord zat. De Elke gaat inmiddels aan de leiding op het ONK ORC1, de IJsvogel staat na drie wedstrijden zesde.

North Sea Regatta 13 t/m 16 mei 2016/strong>
De inshore races van de North Sea Regatta, powered by Delta Lloyd, worden van 13 t/m 16 mei 2016 gevaren op vier verschillende wedstrijdbanen voor de kust van Scheveningen. De volledige uitslagen staan op www.nsr.nl

Foto: Sander van der Borch

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: