Trimaran gekapseisd op de Westerschelde

Trimaran gekapseisdDe KNRM te Hansweert meldt ons dat drie kinderen en twee volwassenen zondagochtend te water raakten nadat door hun trimaran was omgeslagen op de Westerschelde nabij Paal.

Terwijl de KNRM onderweg was bleek dat alle personen inmiddels aan wal waren gebracht door een te hulp gesnelde boot vanuit de lokale jachthaven. Eens aan wal werden zij allen onderzocht door twee toegesnelde ambulances. De drie kinderen hadden onderkoelingsverschijnselen en zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Om er zeker van te zijn dat iedereen van boord was zijn twee KNRM opstappers overgezet op de trimaran. Deze bleek inmiddels deels vol water te staan. Een berger zal zich verder over het vaartuig ontfermen.

De reden waarom de trimaran is gekapseisd is tot op heden niet bekend. De gemiddelde windsnelheid in de buurt van Prosperpolder was op zondag 15 mei 2016 zo'n 15-19 knopen.

windsnelheid

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: