Trimaran gekapseisd op de Westerschelde

Trimaran gekapseisdDe KNRM te Hansweert meldt ons dat drie kinderen en twee volwassenen zondagochtend te water raakten nadat door hun trimaran was omgeslagen op de Westerschelde nabij Paal.

Terwijl de KNRM onderweg was bleek dat alle personen inmiddels aan wal waren gebracht door een te hulp gesnelde boot vanuit de lokale jachthaven. Eens aan wal werden zij allen onderzocht door twee toegesnelde ambulances. De drie kinderen hadden onderkoelingsverschijnselen en zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Om er zeker van te zijn dat iedereen van boord was zijn twee KNRM opstappers overgezet op de trimaran. Deze bleek inmiddels deels vol water te staan. Een berger zal zich verder over het vaartuig ontfermen.

De reden waarom de trimaran is gekapseisd is tot op heden niet bekend. De gemiddelde windsnelheid in de buurt van Prosperpolder was op zondag 15 mei 2016 zo'n 15-19 knopen.

windsnelheid

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt bedrijven met hun data-driven online marketing en e-commerce groei met zijn online marketing bedrijf Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: