1ste Open Ecume de Mer Challenge te Blankenberge een succes

Écume de merDit jaar was het een klein jubileum voor de de Écume de mer vrienden die voor de 5de maal zijn samengekomen in Blankenberge tijdens de havenfeesten. Zowel de Belgische, Nederlandse als Duitse vlag waren op het appel. Helaas voor de Engelse vrienden die met wat technische problemen zaten om de oversteek te doen en niet kwamen opdagen.

Voor de gelegenheid werd gekozen voor iets nieuws op het programma om er zo een feest van te maken voor iedereen in deze klasse. Een race voor de rede van Blankenberge met allemaal scheepjes uit Blankenberge die kleiner zijn dan 28 voet. Aan de start 24 scheepjes waarvan 10 Écume de mer. Het was een wedstrijd met afwisselende wind en spanning rond de boeien. Soms was het zoeken naar de wind en vechten tegen de stroming. Dit jaar was het een nek aan nek race tussen Nederland en België.

Écume de mer

“ Impala” met schipper Daan en Sjaak keerden terug met de wisselbeker richting Breskens. Deze geroutineerde wedstrijdzeilers zijn zeker niet aan hun proefstuk en hebben reeds meerdere wedstrijden gewonnen in Zeeland, in hun kielzog zat Geert Sesier komende uit Nieuwpoort met de “Swell”. Ook leuk om te weten is dat Daan ooit aan de wieg stond van het ontwerp van de écume de mer in de jaren 70. Die dan na verschillende proefvaarten verder in productie werd genomen in La Rochelle, Frankrijk.

Pierre Grymonprez

Verder was het echt een race met nieuwe ontmoetingen van mensen met een zeilerspirit. De doelstelling voor deze race was om een 20 tal bootjes aan de startlijn te krijgen voor het eerste jaar en met z’n 24 is deze doelstelling zeker gelukt zegt organisator Pierre Grymonprez, ook wenst hij via deze weg alle deelnemers te bedanken . Volgend jaar gaan we voor de 30 of wie weet meer.

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: