Wedstrijdtraining zeilen voor de jeugd door Team Delft Challenge

zeilenOp 28 en 29 mei organiseert de Keelboat Academy een wedstrijdtraining zeilen voor de jeugd. Er wordt vanuit Monnickendam gezeild in de J/70, de sportboten die de week ervoor in de eerste editie van de Eredivisie Zeilen gebruikt worden. De gasttrainers zijn de leden van het team van Delft Challenge: het wedstrijd zeilteam bestaande uit jonge, ambitieuze technische studenten dat een bekend fenomeen is in het internationale wedstrijdveld. Voorloper Keelboat Youth Program Het trainingsweekend is een voorloper op het opleidingsprogramma dat met het nieuwe schooljaar van start gaat. Hiervoor wordt momenteel nog overlegd met de potentiele sponsoren. Naar voorbeeld van succesvolle programma’s zoals in Nieuw Zeeland, worden de zeilers hierin klaargestoomd voor de absolute wereld top. Het weekend wordt gevaren vanuit de thuishaven Waterland in Monnickendam. De focus ligt vooral op boot handling en het varen in een team. Voor de meeste zeilers in die leeftijd is zeilen op een sportboot tenslotte nieuw. De dagen worden uiteraard afgesloten met korte wedstrijden. Op zaterdagavond vertelt het team van Delft Challenge meer over hun campagne. Samenwerking Delft Challenge “De zeilers van Delft Challenge nemen hun campagnes erg serieus, ze zijn ambitieus en gaan op hun doel af. Bovendien zie je voormalig Delft Challenge zeilers nog steeds terug in het internationale zeilcircuit” Aldus Fettje Osinga van de Keelboat Academy. “De huidige groep zeilers is nog student en zit dus ook dicht bij de doelgroep. Ik weet zeker dat ze de jongere wedstrijdzeilers kunnen inspireren!”. Ook Delft Challenge kijkt uit naar het weekend. “Het is geweldig om de kennis die we hebben opgedaan internationaal, te gebruiken om nieuwe zeilers in Nederland beter te maken. We zijn zelf jong en genieten enorm van de kansen die we krijgen en die we creëren. Daarom gaan graag het water op met zeilers die het uiterste uit het zichzelf willen halen en creëren we kansen voor jonge zeilers! We kijken uit naar een mooi en intensief weekend.“ Aldus Jochem Nonhebel van Team Delft Challenge. Voor meer informatie en aanmelden: www.keelboatacademy.com Tekst: Fettje Osinga

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: