Antwerp Race 2016 introduceert één centrale finisharea

Antwerp Race 2016De organisatoren van de Antwerp Race hebben eindelijk beslist één enkele finish- en after race area uit te bouwen. Dat is goed nieuws. De afstand tussen rechter- en linkeroever was altijd al een domper op de feestvreugde.

Er is een grote nood aan concentratie van alle diensten van de race: één enkele race office waar de wedstrijdverklaringen worden verzameld, één enkele feest en diner zone. Eén gebied waar auto’s geparkeerd kunnen worden. Geweldig dat de zeilers geen kilometers meer moeten afleggen om op de prijsuitreiking aanwezig te kunnen zijn.

Waar is die zone dan wel?
Wel, we hebben zo’n fris donkerbruin vermoeden dat het nieuwe clubhuis van de RYCB er voor iets tussenzit want:
De place to be voor sponsors, fans en andere toeschouwers om de vloot te zien wordt meer dan ooit Jachthaven Antwerpen Linkeroever.

Eén en ander heeft ook invloed op de plaats van de finishlijn. Het finish-timekeeper schip gaat in het midden van de stroom voor anker ter hoogte van het VVW Schelde clubgebouw (Beatrijslaan linkeroever) en vormt zo één lijn met de vlag op kaai 17/16 bij meerpaal 206 (St.- Michielskaai rechteroever). Deelnemers varen onder de wal van Linkeroever na de finish in parade naar de sluis van JHA-LO om vlotjes één na één de jachthaven te kunnen invaren.

“Zo krijgen de Antwerpenaren ook een veel groter zeilspektakel te zien op de Rede van de Schelde,“ benadrukt Marc Persoons.

En inderdaad, de Royal Yacht Club van België stelt heel graag in primeur de gloednieuwe gebouwen van het nieuwe clubhuis ter beschikking om de zeilers te ontvangen. Hier zal ook het bemanningsdiner plaatshebben, de prijsuitreiking en de party achteraf.

Labels

Auteur:

  • Kat

    Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool, behaalde een bachelor Nederlandse taal en literatuur en was online redacteur bij het Mediahuis. Ze zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Voor u geselecteerd: