Vuurschepenrace vandaag van start met On Board Reporter

VuurschepenraceVandaag om 19:00 uur start de 130 zeemijl tellende Vuurschepenrace van Scheveningen naar Harwich. De 29 fully crewed en 12 TwoHanded teams zeilen in vier startgroepen naar de overkant. Plastic Soup Surfer Merijn Tinga krijgt het vijfde startsein en zal proberen de reeds vertrokken boten in te halen als kick-off voor zijn campagne ‘A message on a bottle’.

Aan boord van de Farr 45 van de Zeezeilschool Scheveningen zit NSR On Board Reporter Anke Haadsma om (live) verslag te doen van de Vuurschepenrace en North Sea Race. Daarnaast is er een Daily Photo Contest.

OBR aan boord van Zeezeilschool Scheveningen
Anke Haadsma stapt voor de Vuurschepenrace en de North Sea Race aan boord bij het team van Zeezeilschool Scheveningen. Na een oproep onder de ingeschreven deelnemers waren er diverse boten die Anke als OBR mee naar de overkant wilden nemen. “Mee als On Board Reporter tijdens de Vuurschepen en North Sea Race is een stapje dichter bij mijn droom, en de zeezeilschool lijkt me een hele geschikte plek om het vak te leren,” vertelt Anke Haadsma.

Ter voorbereiding sprak Anke met Stefan Coppers, hij was de afgelopen Volvo Ocean Race OBR bij Team Brunel. Anke gaat met de tips en tricks van Stefan de OBR uitdaging aan tijdens de Vuurschepenrace: “Stefan Coppers vertelde me dat hij maximaal 3 minuten video per dag naar land mocht sturen. Ik ga ook proberen om iedere dag filmmateriaal naar land te sturen en iedere dag een blog te schrijven, of het ook lukt om dat te versturen vanaf een boot die daar niet specifiek voor ingericht is, dat ga ik uitvinden. Gelukkig is de offshore etappe hier niet zo lang als die van de Volvo Ocean Race, prima om te oefenen en gelijk leren van de uitdagingen die ik ongetwijfeld tegen ga komen. Wat ik onderweg ga delen is te volgen via #NSR16 en #OBRChallenge.”

#OBRChallenge
Tijdens de North Sea Regatta zijn er op meerdere boten On Board Reporters aanwezig, zowel tijdens de offshore races als tijdens de wedstrijden voor de kust van Scheveningen tijdens het Pinksterweekend. Anke Haadsma vaart tijdens de inshore races elke dag met een ander team mee om mooie verhalen te maken. Vanuit Zeilen Magazine gaat Stijn Tettero als OBR mee met de J-109 MaJic.

De organisatie van de North Sea Regatta stimuleert deze nieuwe ontwikkeling. Het is dé manier om het zeilen beter in beeld te brengen. De organisatie roept alle zeilers op om mee te doen aan de Daily Photo Contest. Anke daagt jullie uit om jullie mooiste foto’s onderweg al te delen! De foto’s gedeeld worden op Twitter met vermelding van #OBRChallenge en #NSR16 of door de foto te mailen naar media@nsr.nl.

De deelnemers aan de offshore races zijn ook live te volgen via www.nsr.nl/vuurschepenrace.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: