Preview Charity Cup 2016

Charity CupOp 11 en 12 juni zal voor de tiende keer om de Charity Cup worden gezeild op de Oosterschelde. Stichting Sail4Charity steunt jaarlijks een goed doel. Dit jaar heeft Stichting Sail4Charity, bij wijze van uitzondering, voor de 2e keer gekozen voor het verlenen van steun aan mensen met een beperking die willen wedstrijden zeilen.

De aanschaf van een speciaal aangepaste boot is dusdanig duur dat de opbrengst van vorig jaar (2750 euro) aangevuld zal worden met de opbrengst van dit jaar.

Op vrijdagavond 10 juni is een ieder reeds welkom in de havenkom in Wemeldinge voor een biertje en een praatje aan de steigerbar. Deelnemers kunnen dan vanaf 19.30u inschrijven/aanmelden en hun goody bag ophalen!

Op zaterdag en zondag worden wedstrijden gezeild in verschillende klassen. Op deze manier is het een leuk evenement voor zowel de hele familie als de fanatieke wedstrijdzeiler.

Nieuw dit jaar is dat zowel op zaterdag en zondag de start en finish voor Wemeldinge zal liggen.

Dankzij trouwe sponsor Van Der Rest Nautic bv mogen deelnemers op vrijdagavond en zaterdagavond gratis overnachten in de havenkom in Wemeldinge.

Zaterdagmiddag is, na afloop van de wedstrijd, de steigerbar weer open. Daarna kan op zaterdagavond genoten worden van een bbq (vlees en/of vis) , een prijsuitreiking van de dagprijzen en muziek op het terras van hotel Smits net achter de dijk. Zondagochtend zal hier ook het ontbijt plaatsvinden.

Na het ontbijt starten de deelnemers weer voor Wemeldinge en na een mooie dag zeilen zal op zondagmiddag tussen 16.00u en 17.30u de steigerbar weer open zijn, alwaar, de prijsuitreikingen zullen plaatsvinden.

Er zullen dagklassementen en overall klassementen worden opgemaakt, dus kan men onverhoopt maar 1 dag meevaren dan is deelnemen ook zeer de moeite waard!

www.sail4charity.nl

Tekst: Raoul van de Visse

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: