704 zeilers van start tijdens de Dutch Youth Regatta in Workum

Dutch Youth RegattaOp de 16e Dutch Youth Regatta in Workum zijn de eerste races gezeild. De dag begon met de laatste registraties en metingen: 704 zeilers, 632 deelnemende boten uit 22 landen komen uiteindelijk aan de start aan de eerste wedstrijden van het vierdaagse evenement. In vier van de zeven klassen staan Nederlandse zeilers na dag één aan de leiding.

Instabiele wind
In Workum waant men zich in het buitenland: de zon doet zijn werk, waar vooral de zeilers vanuit Curacau erg blij mee zijn.. De keerzijde is echter wel dat de comitees de grootste moeite hebben om na de eerste, soepel verlopen wedstrijd, de baan er goed in te krijgen voor een volgende eerlijke wedstrijd. De wind is instabiel en wordt steeds lichter.

Moeilijk varen aldus de zeilers
De zeilers waren het over één ding eens: het was ontzettend moeilijk varen in de condities. De Nederlanders lijken er goed mee om te kunnen gaan: in vier klassen gaan ze aan de leiding: in de Cadet Loïc Wilschut & Yannick Engel, Emma Savelon in de Laser 4.7, Titouan Savelon in de Laser Radiaal en Eva Asbeek Brusse in de Splash Blue. Opvallend is dat Daniel Cante uit Slovakije zowel in de overall als het Optimist Benjamin klassement de leiding neemt. De Fransen Gwendal Nael & Lilian Mercier zijn de sterkste in het veld van de spektaculaire 29er.

Het evenement duurt nog tot en met zondag, waar dan in alle klassen de open Nederlands Kampioen gekroond zal worden.

De Dutch Youth Regatta
De Dutch Youth Regatta (DYR) is al 15 jaar het toonaangevende jeugdzeilevenement in Europa. Tijdens dit vierdaagse evenement zeilen ca 750 jeugdzeilers (8 tot 23 jaar) uit 24 verschillende landen op vier wedstrijdbanen om het Open Nederlands Kampioenschap in verschillende jeugdklassen. De zeilers behoren tot de absolute top in hun klasse en komen uit de meeste Europese landen en zelfs uit onder andere India, Singapore, USA, Bermuda, Nieuw Zeeland en Argentinië om deel te nemen aan het evenement.

De Dutch Youth Regatta wordt georganiseerd door de Stichting Dutch Youth Regatta in samenwerking met het Watersportverbond en de verschillende Klassenorganisaties. De DYR wordt georganiseerd vanuit Aqua Resort It Soal in Workum.

De volledige uitslagen zijn te vinden via www.dutchyouthregatta.org/results. Het event is het best te volgen via de live blog op www.dutchyouthregatta.org/media/live-blog

Tekst: Fettje Osinga

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: