Marit Bouwmeester strijdt met Chinese rivale tijdens wereldbeker zeilen

Marit BouwmeesterNa drie races staat Marit Bouwmeester (NED) tweede tijdens de wereldbeker zeilen in het Zuid-Engelse Weymouth. Bouwmeester strijdt met haar Chinese rivaal Lijia Xu om de eerste plaats. Xu is de winnaar van het olympische goud in 2012 terwijl Bouwmeester destijds goed was voor olympisch zilver. 470 zeilsters Afrodite Zegers-Kyranakou en Anneloes van Veen staan op de zevende plaats in het klassement. Overige Team Delta Lloyd zeilers hebben rust of trainen in Rio.

In de Laser radial doen 39 zeilsters mee in een ongekend sterk veld. In de 470 klasse bij de vrouwen verschijnen 15 teams aan de start. Gisteren, 8 juni werd er niet gezeild vanwege een gebrek aan wind. Het evenement duurt nog tot en met zondag 12 juni en is de laatste wedstrijdserie voorafgaand aan de Olympische Spelen van Rio 2016.

Marit Bouwmeester gaf de volgende reactie:
“Het was een hele lange dag. 7,5 uur op het water voor drie wedstrijden. Er stond weinig wind, maar wel goede wind. Het wedstrijdcomité was niet echt voortvarend vandaag. Dit is natuurlijk wel een goede training voor de wedstrijden in Rio tijdens de Spelen. Daar kan je ook zo maar een paar uur rondrijven in de brandende zon en ineens een wedstrijd moeten varen op een baan waar wel wind staat.”

“Vandaag in de tweede race heb ik het zelf weggegeven. Zo’n dag is heel lastig. Je moet de hele tijd scherp blijven. Het is toch een soort schaakspel op het water. De Chinese deed het heel goed. Ze nam ook veel risico en werd daarvoor beloond. Ze is ook goed met weinig wind. Maar dat is een beetje het ding in de Laser radial klasse. Heel veel zijn goed in specifieke omstandigheden. Daarom vecht ik altijd tegen andere dames om de koppositie. Rio is daarentegen echt een locatie waar de allrounders het goed moeten doen. Maar goed, niets zo veranderlijk als het weer.”

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: