Marit Bouwmeester wint werelbeker zeilen in Weymouth

Marit BouwmeesterMarit Bouwmeester (NED) wint in de Laser Radial klasse goud tijdens de wereldbeker zeilen in het Engelse Weymouth. In de medalrace verdedigde de Team Delta Lloyd zeilster haar eerste plaats met overtuiging. In een zeer fel match race duel zeilde ze de Franse Mathilde de Kerangat succesvol naar achteren. De Kerangat was de enige die nog aanspraak kon maken op het goud. Dit is het laatste grote toernooi in aanloop naar de Olympische Spelen van 2016.

Bouwmeester zei na afloop
“Ik twijfelde vlak voor de start van de medalrace. De omstandigheden waren veranderlijk. Dus niet zo eenvoudig om er zeker van te zijn dat ik eigen kracht de Franse zou voor blijven. Ik wilde het zekere voor het onzekere nemen en dus match racen. Maar dat is ook niet zo eenvoudig. Want wat als je je tegenstander erdoor laat glippen? Het is wel raar als je niet de intentie hebt om zo hard mogelijk te varen, maar iemand wilt tegenhouden. Ik ben heel blij dat ik die skill ook beheers. Maar ik moest er ook nog echt m’n best voor doen. Maar het hoort er gewoon bij. Ik ben blij dat Mathilde uiteindelijk nog derde is geworden. Aan het einde heb ik haar laten gaan. Het is ook niets persoonlijks.”

“Ik ben gewoon heel blij met goud. Dat het gelukt is om te winnen ook met licht weer. Dit was echt een challenge voor me. Kijk we wilden Rio heel goed leren kennen. Dat is gelukt. Maar we willen ook nog steeds goed blijven racen. Dat laatste gaat ook heel goed. Het is nu niet zo van ‘ik ben er’. Maar ik heb geen zwakke plekken meer op weg naar Rio.”

Foto: vlnr Lijia Xu CHN, Marit Bouwmeester (NED), Mathilde de Kerangat (FRA)

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: