Team JSB Benelux kampioen J/80 2016

J 80 zeilenTeam JSB van stuurman Jorrit Beekman heeft het open benelux J/80 kampioenschap 2016 gewonnen. Het twee dagen en acht wedstrijden lang durende kampioenschap vond plaats op het Ijmeer, de organisatie was in handen van de Almere Regatta.

Waar de windvoorspellers als windguru en windfinder een onstabiele en lichte wind voorspelde en het fout hadden, had Henk Huizinga het bij het rechte eind in zijn Zilt weerbericht van donderdag avond. Zaterdag een steady 10-15 knopen en zondag 15-20 knopen uit het noord-oosten. Ideale omstandigheden.

De JSB was in staat om hoger te zeilen dan een ieder ander en daarmee praktisch onaantastbaar op een enkele foute start na, waarna ze weer vrij snel hun fouten konden goedmaken. De J’Zuster van Nick Elsink, winnaar van de Frostbite cup was een van de kanshebbers en stond na de zaterdag op plaats 1 maar bleek het lastiger te hebben met de golfslag dan verwacht. Voor de Led2Lease van Golverdingen en de Vries , de nummer twee van de Grevelingencup, was het even wennen op het Ijmeer maar ze konden snel meekomen en eindigden op een tweede plaats.

Vrijwel ieder team had meer of minder last van de waterplanten. Tussen de wedstrijden achteruit zeilen om waterplanten te lozen was dan ook een ritueel dat vaak te zien was rond het 5 minuten sein.

Het veld lag dit jaar dicht bij elkaar, wat vaak resulteerden in drukke boeirondingen en boten die binnen enkele seconden van elkaar over de finish kwamen. Dit kampioenschap was voor meerdere teams een eerste deelname aan het kampioenschap (tevens voor de JSB) Achter in de vloot vonden dan ook leuke subcompetities plaats.

De prijsuitreiking was is handen van Bart van Breeschoten van Deepyachts. Bart was zo vriendelijk om unieke prijzen te maken en deze te schenken aan de podiumplaatsen. Al met al een prachtig weekend. Met dank aan de wedstrijdleiding van de Almere Regatta.

Foto: Klaas Wiersma Media
Tekst: Nick Elsink

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: