Charity Cup 2016 op zijn best

Charity Cup 2016Afgelopen weekend werd er op de Oosterschelde voor de 10e keer gezeild om de Charity Cup. Nieuwe en bekende deelnemers, vrijwilligers, sponsors en partners deden dit jaar hun uiterste best om het goede doel te steunen! In 2016 zet stichting Sail4Charity zich voor de 2e keer in voor mensen met een beperking die willen zeilen en wedstrijdzeilen. Dit in samenwerking met de Hansa Klasse Nederland.

Op vrijdagavond begon het weekend gezellig bij de steigerbar in de havenkom van Wemeldinge De medewerkers van van der Rest Nautic hadden hun uiterste best gedaan om het een ieder zo comfortabel mogelijk te maken!. Goody Bags, wedstrijddocumenten en sterke verhalen van eerdere edities gingen rond.

Weinig wind op zaterdag, maar net genoeg om bij de start de stroom dood te varen. Dit resulteerde in klasse A in een tactisch spel tussen de koplopers Maxitinus, Untouchables en Byron II.

Vanaf de start ontstond eigenlijk een tweedeling in het veld! SailForce, Wizard en Zazou met aan boord uitgebalanceerde teams van Helder Telecom & ICT en Telfort Zakelijk vochten om de beste posities met als resultaat dat SailForce kon aansluiten bij de voorste groep. Bij de ORC/IRC boten was het met name spannend tussen de ZEE/DELER van schipper van de Vrie uit Heerlen , de Hagelslag van schipper Hage uit Scharendijke en de Shamrock van schipper Vandesande.

Ook bij de Old Gaffers was het spannend! Deze gaffelgetuigde schepen zijn over het algemeen zwaarder, maar toch konden alle deelnemers de finish bereiken. Dagwinnaar werd de Hedwig Maria.

De finish op zaterdag lag tussen de O18 en het finishschip “Teunis”. Bij de de Old Gaffers, rond- en platbodems en SW klasse B konden veel schepen voorstrooms de finish bereiken. Bij de SW klasse A waren dat er 11 van de 21.

’s Avonds werd het heerlijk genieten van een uitgebreide bbq met vlees en vis. Bij hotel Smits werd, de toch al gezellige sfeer, versterkt door een muzikaal hoogstandje van de band SoulSession. Rond 21.00u werden de dagprijzen uitgereikt en de podia zagen er als volgt uit:

Zaterdag 11 juni
ORC
1. Hagelslag
2. ZEE/DELER
3. Shamrock

SWA
1. The Untouchables
2. Hagelslag
3. Lazy Sunday

Old Gaffers
1. Hedwig Maria
2. Gwylan
3. Sylvia Green

Rond-en Platbodems
1. Swarte Paerel
2. Droncke-oort

Op zondag werd gestart voor Wemeldinge onder andere omstandigheden. Een lopend windje 3 uit de westelijke hoek. Zoals altijd legde Ferdinand Dees, met zijn ruime ervaring, het eerste merkteken precies in de wind op ongeveer 1 mijl. Een mooi kruisrak en daarna downwind naar de AW3. Omdat de deelnemers weer terug richting het westen werden gestuurd en daarna weer naar het oosten, ontstond er een soort upwind downwind baan.

Boeboe van schipper van Haastregt startte zeer sterk over stuurboord en kon mee met de grotere schepen. ZEE/DELER en The Untouchables kregen een individulele terugroep en moesten in de achtervolging. Famous Gull zeilde sterk en ging voor een mooie overall klassering. In klasse SWB was de Finish te sterk voor de altijd constant presterende Impala en de goed zeilende dames op de Diricawl. Zij bleken later met de hoofdprijs in de klasse SWB te gaan lopen.
De podia op zondag zagen er als volgt uit:

Zondag 12 juni
ORC
1. ZEE/DELER
2. Shamrock
3. Hagelslag

SWA
1. Maxitinus
2. Famous Gull
3. Bojangles 2

Old Gaffers
1. Gwylan
2. Sylvia Green
3. Hedwig Maria

Rond- en Platbodems
1 Droncke-oort
2 Swarte Paerel

Op zondagmiddag werd het rond 17.00u nog erg gezellig bij de steigerbar, die even steigerde. De dag- en overall winnaars kregen de nodige felicitaties en er werd zoals bij andere “bekende” wedstrijden zelfs een horloge uitgereikt aan de winnaar van de grootste klasse. Dit mooie horloge werd beschikbaar gesteld door Tack & Jibe in samenwerking met Juwelier Fabery de Jonge uit Goes. De winnaars zullen worden bijgeschreven in The Hall of Fame! Deze overall winnaars zijn:

ORC
1. ZEE/DELER
2. Hagelslag
3. Shamrock

SWA
1. Maxitinus
2. Famous Gull
3. Hagelslag

Old Gaffers
1. Gwylan
2. Hedwig Maria
3. Sylvia Green

Rond- en Platbodems
1. Swarte Paerel
2. Droncke-oort

Stichting Sail4Charity wenst alle deelnemers, vrijwilligers, sponsors en partners hartelijk te bedanken en hoopt u te mogen begroeten tijdens de 11e Charity Cup in juni 2016!

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: