Nieuw ORC Guidebook is uit

  • Author: Ice
    Date: vr, 17/06/2016 - 11:49
    Tags:

ORC Guidebook 2016Het Offshore Racing Congress of kortweg ORC heeft deze week een nieuw ORC Guidebook uitgebracht die het zeilen met een ORC meetbrief of ORC handicap racen uitlegt. Deze 20 pagina tellende gids geeft ons een overzicht van de belangrijkste kenmerken van dit internationaal rating systeem dat wordt gebruikt in meer dan 40 landen over de gehele wereld op boten die variëren van sportboten tot superjachten.

Een belangrijke onderwerp dat de ORC Guidebook behandelt is het belang van wetenschap en meting, de kracht van het ORC Velocity prediction program (VPP), de nauwkeurigheid en de flexibiliteit van meerdere score opties, en als laatste maar zeker niet de onbelangrijkste: het belang van openheid en transparantie. Ook wordt er uitgelegd dat er verschillende manieren zijn om aan een ORC International en ORC Club meetbrief te geraken inclusief beschrijving van alle belangrijke informatie op deze meetbrieven en uitgebreide FAQ.

Nog een punt van aandacht zijn de ORC Sailor Services waarmee de openbaarheid en transparantie wordt bevestigd. Na een registratie proces op deze web only applicatie krijg je gratis toegang tot alle uitgegeven meetbrieven, en dat zijn er meer dan 90.000. Met behulp van filters kan je selecteren per jaar, land, boottypes en klassen.

Voor alle ORC meetbrief houders is deze ABC van het ORC een bijna must to read.

Labels
ORC

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: