Bach Yachting Racing Team wint ORC International German Championships

Italia 998 FuoriHet Nederlands Zeilteam Bach Yachting Racing Team heeft vandaag met ruime voorsprong de eerste plaats behaald bij het ORC International German Championships die gezeild wordt tijdens de Kieler Woche. Het team dat al Nederlands kampioen werd in mei dit jaar zeilde een uitstekende race met 6 gewonnen inshore races. Met overmacht is de titel binnen gehaald.

Het team heeft hiermee een uitstekende voorbereidende race gevaren voor de aanstaande wereldkampioenschappen zeilen in Kopenhagen.

Bach Yachting Racing Team en de boot
Het Bach Yachting Racing Team zeilt met een door Matteo Polli ontworpen Italia 998 Fuori serie. De "Fuoriserie" – Italiaans voor “speciale race-uitvoering”- modellen wijken af van de overige Italia Yachts omdat het schip speciaal ontworpen is om mee wedstrijden te varen (ORC en IRC). Er is veel aandacht besteed om een snelle boot te ontwikkelen die tegelijkertijd gemakkelijk te varen is en maximale prestaties geeft.

De Italia 998 is een stijlvolle en snelle performance cruiser. De kwaliteit van de boot is recent ook onderkend door de jury van toonaangevende watersport journalisten in Europa die de Italia 998 nomineerden voor ‘Europees Boot van het Jaar’ in de categorie Performance Yachts.

In 2015 maakte de Italia 998 Low Noise al furore op het wereldtoneel door het ORC wereldkampioenschap te winnen in Barcelona.

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: