RORC IRC Nationals 2016 preview

RORC IRC NationalsElk jaar wordt er op de Solent de IRC Nationals gezeild. Vaak wordt deze wedstrijd als een meetstok beschouwd voor de Brewin Dolphin Comodores Cup. 61 boten doen er nu mee uit 7 verschillende naties. We zullen line ups te zien krijgen van de HP30 klasse en de Fast 40+ klasse.

De voorspellingen zijn volle bak zon (kwallespul zit al in de zak), 10-13kn bouwende ZW wind voor vrijdag, ietsje minder druk voor zaterdag en een 10-14kn W wind voor zondag. Waarschijnlijk ondersteund met af en toe een beetje regen (al hopen we dat we dat laatste 's nachts krijgen als we slapen).

Eenheidsklasse in een handicap systeem en Olympische dochters?
We varen deze Nationals mee op de Beneteau First 40 Elke van Frans Rodenburg. We zullen met 5 First 40’s (en 2 Beneteau 40,7’s) zeilen in onze klasse en dus wordt het een beetje eensheidsklasse binnen in een handicapsysteem. In onze klasse zien we onder meer de Elan 410 Premier Flair van Jim Macgregor die waarschijnlijk zijn olympische dochters Kate en Lucy mee in zijn crew zal hebben zitten.

Een andere hotshot in onze klasse is de Schot Jock Wilshart met zijn spik splinter nieuwe JPK10,80 Shaitan. Hij heeft zijn boot slechts 3 weken, en vaarde 3 weken geleden voor de eerste keer in de North Sails June Regatta. Jock Wishart : We remain on a steep learning curve. "I'd like to do well over this weekend. We did pretty well last weekend when we finished with a first and we dominated the starts. We are still missing some sails - we'll just have to use what we've got at the moment, but all the crew will be together this coming weekend."

Hoe wij en andere Nederlanders en belgen het er vanaf gaan brengen, krijgt u na het weekend hier op ClubRacer te lezen...

Stay tuned

Labels

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: