WK Optimist zeilen te Vilamoura: dag 0

WK Optimist zeilenZaterdag 25 juni, dag 0 van het WK optimist te Vilamoura in Portugal. Gisteren zijn alle Belgische boten zonder problemen door de meting geraakt, ook de twee fonkelnieuwe zeilen van Kwint en Brecht die ’s ochtends net geleverd waren. Dat betekent dus dat vandaag ongestoord getraind kan worden eens alle materiaal terug geassembleerd is.

Voor de meting en weging moet alles uit de boot, dus dat betekent dat vandaag de hoosvaten, paddle, schoten etc. weer bevestigd moeten worden. Ook de zeilen moeten opnieuw op de gieken gehangen worden. Mooi zicht om te zien hoe het hele team elkaar helpt. Eerst twee aan twee de eerste vier zeilen klaarmaken, waarna het vijfde en laatste zeil met 5 teamleden tegelijk in recordtijd wordt opgetuigd.

Rond 10:45 zit en hangt alles weer zoals het hoort, en kan de briefing beginnen. Tegen elf uur zitten de Belgen, samen met de Japanners met wie de coach boot gedeeld wordt, allemaal op het water. Eerst wordt er een snelheidstraining gedaan, en worden de laatste details van de maneuvers bijgeschaafd. Daarna volgen dan wat kleine wedstrijdjes.
Eerst tegen de Japanners, dan tegen de Turken.

Rond 15:00 staan het Belgische team terug op de kant en kan de laatste knutselsessie beginnen. Drie mastringen worden vervangen, weerom met vereende krachten. Tegelijkertijd worden nog een spruit gemaakt, een neerhouder en een sprietophouder. Iedereen werkt mee, en wacht op elkaar om dan gezamenlijk een lekker ijsje te gaan eten. Ondertussen is het tijd om onze twee chauffeurs, Didier en Helena, naar de luchthaven te brengen. Gelukkig is “Tio Policia” niet in de buurt, want aangezien er geen shuttles rijden, moeten de zeilers vooraf ook even afgezet worden in de accommodatie.

WK Optimist zeilen

Morgen begint het echte werk...

Tekst & foto: Wouter Borghijs

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: