WK Optimist zeilen te Vilamoura: dag 2

WK Optimist zeilenMaandag 27 Juni, racedag 2. Alle Belgen zitten in blauw vandaag, op Kwinten na. Die blijft rood. Gelukkig start blauw als groep 2 en rood als 3, dus dat maakt het ietwat makkelijker voor Michael, tenzij natuurlijk de Japanners, waarmee we de coach boot delen, in geel en groen zitten... Buiten de nadelen van het alleen zitten is er wel 1 voordeel: de Belgische paparazzi fotograaf kan gemakkelijker individuele foto's maken tijdens het buiten zeilen van 1 rooie dan van 4 blauwe...

Het knutselwerk is sinds gisteren helaas niet meer beperkt gebleven tot de boten. Ruben kreek een probleempje met een stuk van zijn beugel, waarna er telefonisch overleg was met een Belgische orthodontist. Best een afspraak maken bij terugkeer. We weten ondertussen dat het een "Forsus Spring" mechanisme is, maar veel verder zijn we helaas niet geraakt.

De eerste manche vandaag werd nog in begrijpelijke condities gezeild. Niet alles verliep vlekkeloos voor de Beglische delegatie, maar de shiften vielen nog mee. Alle groepen vaarden en eindigden deze eerste manche. Resultaten waren: Ingeborg 25, Kwinten 34, Brecht 37, Frederique 38 en Ruben 50.

De tweede manche van de dag is een stuk verwarrender. Blauw, groen en geel varen uit, terwijl rood, de derde start van het quartet, als enige gecanceld wordt. Dik balen voor Kwinten, die bij de cancelling op een 15de plek lag. Brecht vaart de pannen van het dak en eindigt 8, Ingeborg 27, Ruben 43 en Frederique 50. Bij de herstart van Rood is Kwinten nog niet op zijn plooi, en hij krijgt het moeilijk. Uiteindelijk eindigt hij 46, een goede les om het verleden achter te laten en te focussen op de toekomst.

WK Optimist zeilen te VilamouraWK Optimist zeilen te Vilamoura

's Avonds blijkt de 2de manche van groen gecanceld vanwege een protest van twee zeilers. Ergens logisch aangezien groen na rood gestart was, en dus zeker dezelfde mega shift gehad heeft. Benieuwd wat dat morgen gaat geven qua extra protesten en qua organisatie om groen een extra manche te laten zeilen vooraleer de nieuwe indeling van de dag gemaakt kan worden...

Tekst en foto: Wouter Borghijs

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: