Schelderegatta 2016 weerbericht

Schelderegatta 2016 weerberichtAlgemene synoptische situatie: Tussen een krachtig hogedrukgebied met kern boven IJsland en een uitgestrekt lagedrukgebied boven Oost-Europa staat een strakke noordelijke stroming. De aangevoerde lucht koelt af over het relatief koude Noordzeewater waardoor veel lage bewolking gevormd wordt. De stroming neemt geleidelijk af in kracht. Via Duitsland en Nederland wordt vochtige onstabiele lucht, waarin buien en onweders tot ontwikkeling komen, naar het oosten van ons land gevoerd.

Weerbeeld:
Zaterdag 4 juni ’16 start grijs en nevelig maar droog. In de loop van de voormiddag komen er brede opklaringen vanuit het oosten. Na de middag zijn er zonnige perioden. In de loop van de namiddag komen er wel onweerscellen opzetten vanuit het oosten.

Zichtbaarheid:
Eerst matig zicht door mogelijke nevel, maar al snel verbeterend in de voormiddag.

Temperatuur:
Minima rond 14 °C en maxima rond 18 à 19 °C te Hansweert en 23 °C te Antwerpen.

Wind:
Zaterdag 4 juni ’16 waait een matige wind (3) uit NW-NNW, die in de loop van de voormiddag tijdelijk wat inzakt, om dan vanaf de middag te ruimen naar NNO en tot te nemend tot matig (4).

03 utc (05 LT): NW-NNW 8-12 kt.
06 utc (08 LT): NW 8-12 kt.
09 utc (11 LT): NW-NNW 5-10 kt.
12 utc (14 LT) : N 11-16 kt.
15 utc (17 LT) : NNO 11-16 kt.
18 utc (20 LT): NNO 11-16 kt.

Rukwinden: 35 kt in de onweders in de late namiddag en avond.

Labels

Auteur:

  • Fritz Buyl

    Is professioneel meteoroloog verbonden als hydro-meteoroloog aan het KMI (OMS) en Weather4expeditions. Routeerde onder meer de solo zeilers Peter Laureyssens, Bert Bossyns en Michel Kleinjans. Begeleidde daarnaast de expedities "In the wake of the Belgica" en "Antarctic Ice"van Dixie Dancercoer en"Beagle: in het kielzog van Darwin" van Canvas/VPRO.

Voor u geselecteerd: