Eredivisie Zeilen speelronde 3 Aalsmeer: dag 0

Eredivisie ZeilenVan vrijdag 1 juli tot en met zondag 3 juli wordt in Aalsmeer de derde speelronde van de Eredivisie Zeilen gevaren. Op de Westeinder plassen strijden de 18 meest toonaangevende watersportverenigingen van Nederland tegen elkaar om de landstitel. De wedstrijden zijn dit keer onderdeel van de Westeinder Water Week. Koploper Almere Centraal moest in speelronde twee voorsprong prijs geven op achtervolgers Sneek en Roermond. Zet deze trend door?

Koploper Almere Centraal ingehaald
Na twee speelrondes gaat Almere Centraal nog steeds aan de leiding. Wel zag het team in speelronde twee de voorsprong slinken van 18 naar 9 punten. Verwachting is dat de onderlinge verschillen steeds kleiner worden naarmate alle clubs meer ervaring opdoen met de wedstrijden op dit hoge niveau.

Voldoende wind en spektakel voorspeld
De tweede speeronde in Giesbeek werd nog geteisterd door weinig wind. Voor deze derde speelronde in Aalsmeer wordt voldoende wind verwacht en dus ook voldoende spektakel. We zullen de boten in spannende situaties terecht zien komen waar de deelnemende clubs elkaar geen duimbreed gaan toegeven.

Jachtclub Scheveningen wil top drie aanvallen
Na een ietwat teleurstellende eerste speelronde, revancheerden de zeezeilers uit Scheveningen zich knap in de tweede speelronde. Voorlopig vinden we ze terug op een vierde plaats in het klassement. Op slechts vier punten van de nummer drie Roermond.

Tom Kerkhof van Jachtclub Scheveningen is uitgesproken over de doelstellingen: “Uiteindelijk gaan we natuurlijk altijd voor de eerste plaats. Maar er is een verschil tussen ambitie en doelstelling. De doelstelling is helder: dat is de top drie. Zeker met licht weer hebben we de boot nu op snelheid. Vanaf vrijdag wachten ons weer 15 nieuwe races en het lijkt te gaan waaien. Het is nu aan ons om te laten zien dat we de boot ook dan op snelheid hebben.”

Lokale favoriet: Zeilteam Westeinder
Alle ogen in Aalsmeer zijn gericht op het Zeilteam Westeinder. Kunnen ze het thuisvoordeel benutten? Zeilen ze zichzelf in het linkerrijtje? Tijdens de kick-off van het Eredivisie Zeilen in Aalsmeer werd het Zeilteam Westeinder door Robert van Werkhoven (voormalig Olympisch zeiler) aan de aanwezige lokale pers voorgesteld. Een team met een mix van jong talent en ervaren kampioenen.

Foto: Jasper van Staveren

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: