WK Optimist zeilen te Vilamoura: dag 4

WK Optimist zeilenWoensdag 29 juni begint op dezelfde manier als dinsdag 28 juni: wachtend op wind... Veel tijd wordt ook gespendeerd aan protesten en redresses, aangezien vandaag de finale vlootindeling wordt gemaakt. Weinig effect voor de Belgen, aangezien ze na de bekendmaking enkel nog kunnen stijgen door protesten.

De eerste manche was een moeilijke aangelegenheid, zowel voor het comite als voor de deelnemers. De Gold en Silver fleet konden hun wedstrijd in 1 keer varen en afmaken, Brons werd gecancelled vanwege een 40 graden shift. Brecht en Kwinten waren heel goed mee in de kopgroep, en kwamen 5 en 8 boven rond. Brecht hield stand, maar Kwinten werd meegenomen in een loefduel en verloor plekken halve wind en voor de wind. Ingeborg had het moeilijker maar bleef vechten om naar voor te komen. Uiteindelijk finishte Brecht 5, Kwinten 16 en Ingeborg 34 in deze eerste manche.

Na hun finish was het even wachten vooraleer Brons en Emerald hun reeks konden varen. De condities bleven moeilijk, en ook Frederique en Ruben gingen op en neer in het klassement. Uiteindelijk finisht Frederique 18 en Ruben 23.

De tweede manche van de dag verliep in hele vergelijkbare, moeilijke omstandigheden. Op de tracker veranderden de posities in elke kruisrak, tot grote stress van de ouders die op land aan het volgen waren. Zo kwam Kwinten in 17e positie rond de gate, om uiteindelijk 39 te eindigen. Ingeborg deed de omgekeerde beweging, en klom van de achterhoede op tot een 32ste stek. Brecht had helaas een echte off-manche en eindigde als laatste. Dit wordt dus zeker zijn aftrek manche. Ook Frederique had het moeilijk in de brons, en kwam uiteindelijk als 52 over de lijn. Ruben lag in de achterhoede, maar maakte in het laatste kruisrak veel goed om als 27ste over de lijn te komen.

Als tussenstand geeft dit in zilver: Brecht op 34, Kwinten op 41 en Ingeborg op 43. In Brons staat Frederique op 39, terwijl Ruben op 16 staat in Emerald.

Morgen op het vlak van weer waarschijnlijk meer van hetzelfde...

Tekst: Wouter Borghijs

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: