Schelderegatta 2016 gaat de mist in (video)

Jan Van BeekDe Schelderegatta beleeft waarlijk een speciale editie dit jaar. De deelnemers moeten op motor én in konvooi naar Antwerpen. Alle voor de hand liggende woordspelingen gaan dus op; De zeilwedstrijd ging compleet de MIST in en de thuisblijvers hebben niks geMIST. En wind was er ook al niet. Voor Jan Van Beek (VVW) wordt het toch nog een vruchtbare dag. Hij wint de auto.

We hebben echter niemand horen klagen dus zullen we het zelf maar doen: Er was weinig communicatie over de radio betreffende de race. We bleven maar achter de RIBS aanvaren, hopende op een startlijn.

Als de wedstrijd rond 14:00 u uiteindelijk wordt afgevlagd steekt de wind op en trekt de mist weg.

Een uur later zit iedereen onder een stralende zon in de kuip te “après-sailen”.

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens is een Belgisch zeezeiler, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Omnichannel e-commerce strategie en Marketing automation. Sinds 1979 is hij wedstrijdzeiler. Was schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen, won 2x de Antwerp Race (IRC en Sportboten) en werd met het ClubRacer zeilteam verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: