Groot deelnemersveld bij start Deltaweekend

DeltaweekendVandaag is het Deltaweekend van start gegaan. De organisatie verheugt zich op een groot deelnemersveld. Maar liefst 93 team hebben zich ingeschreven voor dit driedaags zeilevenement. Na drie dagen wedstrijden zeilen zal zondagmiddag bekend zijn wie zich Zeeuws Kampioen 2016 mag noemen.

Gisteren arriveerden al een groot aantal deelnemers in de haven van Zierikzee om vandaag op tijd bij de start van de eerste serie wedstrijden te zijn. De platbodems, waarvan veel deelnemers uit het noorden van het land komen, hadden gisteren onderling een aanbrengwedstrijd georganiseerd vanuit Bruinisse richting Zeelandbrug.

Vandaag worden alle wedstrijden ten westen van de Zeelandbrug in banen ronde tonnen. Zaterdag en zondag varen de ORC/IRC klassen en de sportboten ten oosten van de brug en hebben dan windward – leeward banen.

Het resultaat van de wedstrijden voor de ORC 1 t/m 4, IRC 1&2 telt mee voor de Verbondsbezem ORC en IRC 2016. De uitslagen van de Kwarttonners tellen mee voor de Dutch Quarter Ton Cup 2016. Het Zeeuws Kampioenschap en de wisselprijzen worden alleen toegekend over de resultaten van de drie dagen.

Foto: De platbodems hadden donderdag al een onderlinge wedstrijd.

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: