Flying Phantoms zeilen dit weekend wedstrijden in de Bataviahaven

Flying PhantomZaterdag en zondag zijn er in de Bataviahaven in Lelystad spectaculaire zeilwedstrijden met Flying Phantoms, zeilboten die bij hoge snelheid uit het water komen. Deze week hebben de grootste 32 zeiltalenten van Nederland training gekregen en vandaag starten de wedstrijden. Zaterdag en zondag zijn de boten goed te bekijken vanaf de kade in de Bataviahaven. Op beide dagen starten de wedstrijden om 10.30 uur.

De wedstrijden zijn onderdeel van de internationale zeilserie Red Bull Foiling Generation. De grootste zeiltalenten krijgen training van de beste zeilers ter wereld. En de winnaars van de finale zondag plaatsen zich voor de World Final in Newport (USA) later dit jaar.

Vliegend over het water
De twee-persoons catamarans waar in gevaren wordt, zijn 5,5 meter lang en komen dankzij de L-vleugelzwaarden en T-vormige roerbladen al met een windsnelheid van zeven knopen het water uit. Dit weekend belooft het dan ook net zo spectaculair te worden als bovenstaande foto laat zien.

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: