WK Optimist zeilen te Vilamoura: dag 7 - teamraces

WK Optimist zeilenToday is day 1 van de team races, day 7 van het WK Optimist zeilen te Vilamoura. Van de 48 ingeschreven landen staat Belgie op een 25ste plek. Als we de eerste wedstrijd winnen, moeten we direct daarna tegen de nummer 1, USA. Geen nood mochten we tegen hen verliezen, want we moeten tweemaal verliezen voor we er uit liggen. Na de individuele races is Belgie 25ste gerangschikt van de 48 landen die ingeschreven zijn voor de teamraces. Blijkbaar hadden 18 landen niet genoeg zeilers of niet genoeg "goesting om deel te nemen aan de team races.

De eerste teamwedstrijd hebben we helaas verloren van Polen, maar het was een dubbeltje op zijn kant. Belgie lag voor aan M1, achter aan M2 en M3, voor aan M4 maar verloor uiteindelijk op de finish. Als winnaar moest Polen nadien tegen de USA. Als verliezer zeilde BEL tegen CZE.

De verhoudingen tegen CZE waren een beetje anders, want Belgie won met een overtuigende 1, 2, 3 en 4. Daardoor kwamen we uit tegen de US Virgin Islands. Ook die wonnen we, met een 1, 2, 3 en 8. De volgende westrijd is nu tegen Noorwegen, het team met de vice-wereldkampioen erin. Maar we gaan onze huid duur verkopen.

Helaas was er niet meer genoeg wind om de qualifyers af te werken, en dus is morgen onze eerste match tegen Noorwegen. Als we winnen zijn we rechtstreeks gekwalificeerd bij de beste 15, zo niet bestaat er een kans dat we opgevist worden uit de poele indien we de beste verliezer zijn als nummer 16. Het Belgische team is in ieder geval ook hier fantastisch bezig, want andere grootheden zijn al uitgeschakeld zoals Frankrijk, Polen, Turkije, GBR, Mexico, Nieuw Zeeland en Portugal.

Morgen meer…

Tekst en foto: Wouter Borghijs

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: