DAMEN Breskens Sailing 2016: One Tonners en vernieuwde jeugddag

Breskens Sailing 2016Het DAMEN Breskens Sailing Weekend 2016 duurt dit jaar één dag langer dan haar voorgangers. De reden hiervoor is het toevoegen van de One Ton Revival Cup, een reïncarnatie van de fameuze One Ton Cup uit de jaren zeventig en tachtig.

Hoe een woord aanpassen een wereld van verschil kan maken. Een half jaar was zeiler Vincent de Vries bezig met een moderne uitvoering van een racecompetitie met One Tonners, de befaamde raceklasse uit de jaren zeventig en tachtig. Door er het woordje revival bij te plaatsen en de wedstrijd de One Ton Revival Cup te noemen, krijgt het DAMEN Breskens Sailing Weekend de extra klasse die het wilde. En een extra zeildag; op donderdag 25 augustus varen enkel de One Tonners uit voor een exclusieve wedstrijddag. Het streven is om te vertrekken met een fijne vloot en de inschrijvingen zijn nog geopend. Ook zeilt dit jaar de J-111 klasse voor de eerste maal mee met DBSW.

Daarnaast is het jeugdprogramma voor deze editie vergroot. Waar vorig jaar enkel de vrijdag in het teken stond van clinics voor de Zeeuwse zeiljeugd kunnen zij dit jaar heel het weekend dichter bij de zeilsport komen met de Watersport Arena van Delta Lloyd en Zeeland Sport and Leisure (ZSL). Het hele weekend (26-28 augustus) kunnen zij meer leren in de Delta Lloyd Optimisten Arena en tijdens de clinics jeugdzeilen. “Met activiteiten als deze willen we het zeilen in de breedte blijven promoten,” verklaart Roy van Aller, voorzitter van het DAMEN Breskens Sailing Weekend. Want, zeilen is het leukst als je het van jongs af aan meekrijgt.

Naast deze innovaties biedt de dertiende editie van het DAMEN Breskens Sailing Weekend al het vertrouwde. Op het water vecht de IRC-klasse voor het Open Nederlands Kampioenschap en strijden de CR’s en ORC’s in hun respectievelijke klassen voor de weekendtitel, net als de TwoHanded-klasse. Na al het zeilgeweld is er op de vrijdagavond weer de Duvel Happy Hour na de races en biedt het DAMEN Breskens Sailing Weekend haar zeilers gratis diners aan. De zaterdagavond is traditiegetrouw het hoogtepunt van het havenprogramma met een optreden van de coverband Superautomatic.

Inschrijven kan nog tot dinsdag 23 augustus via de website van het DAMEN Breskens Sailing Weekend.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: