Nederland scoort goed op het WK Yngling zeilen 2016

WK Yngling zeilen 2016Het Wereldkampioenschap Yngling zeilen werd dit jaar georganiseerd door UYC Wolfgangsee. Met 7 deelnemende landen, een totaal van 59 Ynglings, 12 teams uit Nederland en 10 races maakten het een uitdagend en zeer leuk evenement in Oostenrijk. De eerste race dag was de wind helaas niet stabiel genoeg om te varen maar de volgende dagen maakten een hoop goed met wind en zon.

Resultaten
Met maar liefst 7 Nederlandse teams in de top tien waaronder een 2e plek van de NED 365, Gert Roukema en een 3e plek van de NED 335, Kaj Moorman deden de Nederlandse teams het goed. Waarbij de mannen van de NED 335 het ook nog voor elkaar kregen om Jeugdkampioen te worden. Al met al kunnen we terugkijken op een zeer geslaagd WK!

WK 2017 - Sneek
Volgend jaar wordt het WK Yngling in Sneek gehouden en de voorbereiding zijn in volle gang. Op het Sneekermeer zullen de wedstrijden voor een hele andere dynamiek zorgen dan in Oostenrijk en we hopen dat er net zoveel of zelfs meer Ynglings aan de start zullen liggen. Lijkt het je leuk om aan het WK deel te nemen? Dan kan je niet vroeg genoeg beginnen met trainen. Kijk op www.yngling.nl voor de mogelijkheden!

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: