Half Tonner zinkt tijdens The Round the Island Race (video)

Dramatische video van de door Bruno Dubois ontworpen Half Tonner "Alchemist" die zinkt tijdens de 50 zeemijl lange Round the Island Race in Groot Brittannië. De Alchemist, geschipperd door Andrew Talbot, raakte bij het ronden van de Needles een scheepswrak en de bemanning werd gered door het Mudeford RNLI inshore lifeboat team met basis in Christchurch.

De bemanning werd zoals te zien in de video net voordat de Half Tonner zonk van boord gehaald. Een poging om de boot drijvende te houden met een pomp vanop de lifeboat kwam net te laat.

De Alchemist half tonner, gebouwd in 1978, was aan het racen zonder zijn eigenaar Mark Wynter, de commodore van de Island Sailing Club.

Alchemist in betere tijdenAlchemist in betere tijden

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: