Nederland pakt 1e en 2e prijs op het EK Flying Junior 2016 in Stellendam

EK Flying JuniorAfgelopen zaterdag 30 juli werd er gestreden om de titel van Europees Kampioen Flying Junior zeilen. Er zijn in totaal 12 races gevaren over vier dagen en de titel is pas in de laatste race beslist. Tot en met de derde dag stonden Hylke Sasse en Jori Vermeij (NED 1419) veruit bovenaan. Na de derde dag hadden Hylke en Jori 9 punten voorsprong op Thorsten Willemsen en Stephanie Tauchert (GER 407) en 15 punten op Rolf de Jong en Hugo de Jong (NED 961).

De vierde en laatste dag hebben Rolf de Jong en Hugo de Jong met een nette serie van drie eerste plekken de titel van Europees Kampioen weten te pakken. Met een puntenverschil van slechts 1 op de nummers twee en drie was dit met recht een fotofinish.

In totaal namen er 7 landen deel aan het EK en streden er 40 teams om de titel. Vanuit Nederland waren 12 deelnemende teams.

De volgende prijzen zijn uitgereikt:
1. (27,0 pnt) Rolf de Jong, Hugo de Jong (woonplaats Pijnacker)
2. (28,0 pnt) Hylke Sasse, Jori Vermeij (woonplaats Rotterdam en Amersfoort)
3. (28,0 pnt) Thorsten Willemsen, Stephanie Tauchert (Duitsland)
4. (54,0 pnt) Niel Kehlmann, Daniel Kossack (Duitsland)

Beste Jr. Stuurman/vrouw:
Ellen Royer (België) - 17e plaats met 166,0 pnt

Beste Jr. Bemanning:
Justus Rüthing (Duitsland) - 9e plaats met 96,0 pnt

Eerste Stuurvrouw:
Elske Vermeij (woonplaats Middelharnis) - 6e plaats met 77,0 pnt

Graag willen wij onze partner Gemeente Goeree-Overflakkee bedanken voor de goede ondersteuning en stimulering van dit evenement. Zonder deze samenwerking is een evenement als deze niet makkelijk te organiseren. Ons evenement werd georganiseerd door Holland Regatta Club op Marina Stellendam met catering van Dok 5. Dankzij de professionele hulp van hen is het evenement veilig en goed verlopen en is de inwendige mens ook goed verzorgd.

Speciale dank gaat uit naar onze sponsoren:
- Tanis Goeree B.V. voor het leveren van bouwmaterialen op locatie.
- Rake Rigging B.V. voor de bijdrage en materialen voor op wedstrijdboten.

Tekst en foto: Elske Vermeij, Voorzitter EK commissie 2016

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: