Preview OBK Finn zeilen: 10 en 11 september 2016

OBK Finn zeilenMet enige fierheid kondigen we het OBK Finn zeilen aan als een zeewedstrijd. In samenwerking met de RNSYC en de Europe klasse, die al enige jaren de RNSYC gebruikt als uitvalsbasis voor het organiseren van hun kampioenschap, wil de Finn-klasse er een onvergetelijk zeilevenement van maken.

De boten zullen te water gaan langs het nieuw aangelegd, klein strand. Parkeergelegenheid op de zeedijk en via de nieuw aangelegde promenade kan je met de boot ter hand tot 50m van de waterlijn stappen, zonder door het mulle zand te hoeven ploeteren. Dit maakt van Oostende tegenwoordig een unieke stek om langs het strand te water te gaan.

En laat het nu net die unieke locatie zijn van stroming en wind die heel wat Nederlanders naar België zal lokken. De Nederlanders namen de wedstrijd op in hun Super 7, een regelmatigheidscriterium. Dat gaat sowieso extra deelnemers opleveren.

Sebastien Godefroid, zilver op de spelen in Atlanta, toonde ook al interesse om nog eens de Finn van stal te halen voor dit event. Ook Christoph Burger, 7e op de Worlds in Tobole, toonde al zijn interesse (SUI).

De organisatie voorziet prijzen voor de eerste 3 deelnemers van de wedstrijd, de eerste 3 Belgen in de wedstrijd, alsook prijzen voor elke masterklasse (40-50, 50-60, 60-70). De Finn klasse kent immers een flinke reputatie in de masterklasse, getuige “the worlds voor de masters” dit jaar georganiseerd in Torbole”, waar maar liefst 355 starters werden geteld. www.finnworldmaster.com

Het aftellen naar een OBK dat lang in ieders geheugen zal gegrift staan is in elk geval begonnen.

Meer informatie over inschrijving en organisatie van het event vind je op www.finn-sailing.be

Het Finn bestuur.

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: