Schrijf nu in voor de Pampus Regatta

Pampus RegattaU heeft nog maar vier weken om in te schrijven voor de Pampus Regatta 2016 op zaterdag 10 en zondag 11 september. Inschrijven kan nog tot 5 september a.s. en is op voor SW, ORC, eenheidsklassen (o.a. FF-65, J/80 en X-79) en Kwarttonklasse. Vroege vogels betalen minder, want na 29 augustus worden de inschrijfgelden iets verhoogd.

Vertegenwoordig je vereniging
Nieuw dit jaar is dat boten uit de SW-klasse ook deel kunnen nemen aan de team wedstrijden. Deelnemers in de SW en ORC van dezelfde vereniging kunnen met drie boten een verenigingsteam vormen. Het team met de beste prestaties mag zich “Verenigingskampioen Regio Pampus 2016” noemen.

Voorgaande jaren verzamelden meer dan 80 wedstrijdboten zich in Durgerdam voor deze unieke regatta met een ongekend gezellig walprogramma. Zowel de bekendere ORC-boten als de fanatieke SW-zeilers weten de weg naar de Pampus Regatta te vinden. Daarnaast zijn de fameuze kwarttonners en J/80 vloot bekende gezichten op de wedstrijdbaan. Dit jaar hoopt de organisatie ook de X-79’s en FF-65’s als eenheidsklasse te verwelkomen.

Een oude historie
De Pampus Regatta is een combinatie van twee oude zeilwedstrijden; Hooikist Race en Trintelrace. Zowel de Verenigingsprijs als het wedstrijdprogramma met up- downwind banen op zaterdag en een lange afstandsbaan op zondag zijn erfgoed van deze historische wedstrijden.

Het inschrijfgeld bedraagt €40 per boot en is inclusief een gratis ligplaats van maandag tot vrijdag in Durgerdam. De barbecue kost € 18 per persoon. Na 29 augustus is het inschrijfgeld € 50 per boot en kost de barbecue € 22 p.p..

De Pampus Regatta wordt gevaren op zaterdag 10 en zondag 11 september 2016 en staat open voor SW-klasse, ORC-klasse, Kwarttonklasse en eenheidsklasse. Kijk voor meer informatie en inschrijven op www.pampusregatta.nl

Tekst: Floris Cornelissen
Fotografie © Hans Knapper

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: