Olympisch zeilen: Marit Bouwmeester pakt goud in Rio

Marit Bouwmeester in RioLaser Radial zeilster Marit Bouwmeester heeft de gouden medaille behaald in Rio. Na maandag een hele dag gewacht te hebben. Aan de start van de medalrace was de Nederlandse zeilster al verzekerd van brons, maar Bouwmeester had maar een doel: goud. In een spannende medalrace zeilde Bouwmeester naar een zevende plaats, genoeg voor het goud.

Wachten beloond
Het geduld van Bouwmeester werd maandag nog behoorlijk op de proef gesteld. De geplande medalrace werd door een gebrek aan wind keer op keer uitgesteld. Uiteindelijk stak de wind op en bleek die toch te sterk. De organisatie besloot om de race uit te stellen tot dinsdag. Bouwmeester: "Het hoort bij het zeilen. Ik had het graag vandaag afgemaakt, maar nu moet het morgen. Dat is ook prima."

Dinsdag begon de dag wel volgens planning, om 18.00 uur Nederlandse tijd mocht Bouwmeester beginnen aan haar afsluitende medalrace. Marit was er dinsdag bij aankomst op de haven klaar voor en liet het volgende weten: ",,Ja, ik heb super lekker geslapen, nee, ik heb niet gedroomd van goud'' aan het begin van de dag: "Ik had het graag maandag al afgemaakt, maar nu moet het vandaag. Dat is ook prima."

Fantastische prestatie
Directeur Watersportverbond, Maurice Leeser: “Zilver in Londen, nu goud in Rio! Wat een fantastische prestatie. Als iemand hard gewerkt heeft voor het binnenslepen van goud dan is het Marit wel. Zo’n doorzettingsvermogen al die jaren, met nu de ultieme bekroning. Knap, een diepe buiging voor Marit, we mogen als Watersportverbond en Nederland trots zijn op haar!

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: