Breskens Sailing Weekend: dag 3

Breskens Sailing WeekendWind! Het is de grootste vriend van een zeiler en de organisatoren van een zeilweekend. Op deze zaterdag van het DAMEN Breskens Sailing Weekend is hij er zoals gehoopt. Zeker aan wal zorgt deze voor de nodige verkoeling. Op het water levert het spetters spannende zeilwedstrijden op.

Twaalf knopen begeleiden de zeilers buitengaats deze zaterdagmorgen. In combinatie met een fijn zonnetje en 23 graden op het water is het een perfecte zeildag voor de kust van Breskens met technische wedstrijden. Zo wordt de derde en laatste race van de A-vloot langs de kust richting Breskens. “De lokale zeilers hadden hierdoor een klein voordeel,” vertelt wedstrijdleider Walther de Block. “Alle zeilers moesten extra opletten. Zeker na een dag vol tegenstromen en ondiepe wateren op twee windward-leewardbanen waar ze op moesten anticiperen.”

Bij de B-vloot liep de startprocedure voor de eerste race niet zoals gepland voor de One Tonners. “Ze gingen tot tweemaal toe massaal voor het startschot over de startlijn,” vertelt wedstrijdleider Marcol de Klerk. Hierop liet ze de zwarte vlag hijsen. Nog een valse start van een van de boten en ze zouden voor vandaag gediskwalificeerd worden. “Gelukkig ging het goed,” vertelt ze. De reden voor de valse starts is volgens haar te vinden bij de grote concurrentie. “Je ziet de zeilers elkaar bij de starts in de gaten houden. Dan kan het weleens mis gaan.” Zo ook bij de tweede wedstrijd van de B-vloot, waarbij de vloot last had van de stroming maar iedereen gelukkig goed wegkwam.

Breskens Sailing Weekend

De grote dagwinnaar – met drie divisieoverwinningen – waren deze zaterdag de CSI Rakker (ORC 3+4) en de Sweeny (J 111). Met ieder twee overwinningen sloegen de Blind Faith (CR 1+2), Salty Dog (CR 3-6) en het IBA Sailing Team (IRC 1+2) ook belangrijke slagen in de strijd voor het klassement. Alle klassementen en resultaten zijn te vinden op onze website.

Zondag wordt de slotdag van het Breskens Sailing Weekend gezeild. Wedstrijdleiders De Klerk en De Block kunnen niet wachten. De Klerk: “We gaan zondag gewoon nog een paar lekkere wedstrijden zeilen. De weersverwachtingen worden ideaal, dus het gaat een prachtige zeildag worden.”

Tekst: Jessy de Cooker
Foto: Ineke Peltzer

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: