Nog tot 19 augustus inschrijven voor Delta Lloyd 24 Uurs Zeilrace

24 Uurs ZeilraceZeilers die willen deelnemen aan de Delta Lloyd 24 Uurs Zeilrace hebben nog tot 19 augustus de kans om zich in te schrijven. Ondertussen staat de teller voor deze spectaculaire zeilwedstrijd op 26 en 27 augustus op 516 deelnemende boten en dat zullen er in de komende twee weken nog meer worden. De Delta Lloyd 24 Uurs Zeilrace is een ultieme uitdaging in uithoudingsvermogen, navigatiekunst, teamwork en zeemanskunst.

De deelnemende boten vertrekken op vrijdagavond 26 augustus vanuit veertien locaties langs het IJsselmeer en Markermeer voor deze jaarlijkse beproeving van zeilvaardigheden en finishen een etmaal later voor de kust van Medemblik. Het weer vormt een sterke tactische factor. Nadat de edities van 2014 en 2015 het uiterste van de bemanningen vergden door harde wind en onweersbuien viel vorig jaar halverwege de zaterdagmiddag de wind volledig weg en wist ongeveer de helft van de deelnemers niet op tijd te finishen. Zij die geen risico's hadden genomen en rond twee uur 's middags reeds bij de laatste te ronden boei waren, vielen in de prijzen. Een extra rak van een paar mijl kon al betekenen dat de finish niet meer te halen was. Maar dat is het mooie van de Delta Lloyd 24 Uurs Zeilrace. De organisatie hoopt dat ook dit jaar tactisch gezien weer een uitdagende race zal worden.

Regatta radio

Voor de tweede maal doet Regatta Radio live verslag tijdens de Delta Lloyd 24 Uurs Zeilrace, dit keer samen met Radio Hoorn. Het team houdt vanuit de mobiele Regatta Radio Studio naast het wedstrijdkantoor bij de Visafslag thuisblijvers, zeilers en niet zeilers van vrijdagmiddag 17:00 tot en met 23:00 uur en zaterdag van 09:00 tot en met 19:00 uur op de hoogte van de vorderingen van de deelnemers en het verloop van de wedstrijd. Live updates vanaf het water en de kade bij de Visafslag, interviews met deelnemers en organisatie, tips van bekende zeilers en lekkere muziek wisselen elkaar af. Luisteraars kunnen muziek en filmpjes aanvragen. Wie zijn favoriet wil verrassen met een lied kan zijn verzoek mailen naar 24uurs@regattaradio.nl of langskomen in de studio op de kade van de Oosterhaven. Regatta Radio is te beluisteren via de frequentie van Radio Hoorn (105.8 FM in de ether en 96.5 via de kabel) en is een initiatief van Zeilhelden. Deze organisatie verzorgt ook zaterdag vanaf 17:00 uur live beelden van de binnenkomst van de schepen via het Youtube kanaal van Zeilhelden. RTV NH zendt eveneens Regatta Radio en de live beelden van de finish via hun internetkanaal uit.

Teamkleding

Eveneens voor de tweede keer is het mogelijk om teamkleding te bestellen via de organisatie van de Delta Lloyd 24 Uurs Zeilrace. De kleding van Magic Marine wordt naar keuze bedrukt met naam van het team of de bootnaam en is te bestellen tot en met 12 augustus via www.deltalloyd24uurszeilrace.nl.

Over Delta Lloyd 24 Uurs Zeilrace

De Nederlandsche Vereeniging van Kustzeilers organiseert voor de 52ste keer de Delta Lloyd 24 Uurs Zeilrace. De combinatie van navigatiekunst, zeilen, de gezelligheid en overleven maakt het evenement nog altijd geliefd bij jachtzeilers. Het deelnemersveld bestaat uit toer- en wedstrijdklassen. Alle teams moeten in een etmaal zoveel mogelijk zeemijlen afleggen. Ze mogen de vastgestelde rakken op het IJsselmeer, Markermeer, de Waddenzee en de Noordzee slechts twee keer bevaren, dus navigatie is essentieel. Naast zeewaardigheid en uithoudingsvermogen van de gehele bemanning, zijn een goede interpretatie van het weer, het vaargebied en de stromingen belangrijke factoren voor het eindresultaat.

Deelname aan de Delta Lloyd 24 Uurs Zeilrace is mogelijk in de ORC Club, Ronde- en Platbodemjachten, VKSJ aangesloten (klassieke) jachten, PolyClassic aangesloten jachten, zeegaande multihulls alsmede in niet-gemeten kajuitzeiljachten. Het overgrote deel van de vloot doet mee aan de tocht. De rest verdeelt zich over de diverse wedstrijdklassen.

Deelnemers kunnen zich inschrijven via de website www.deltalloyd24uurszeilrace.nl

Foto: Thom Touw

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: