MXTC van Marco van Driel wordt eerste klassenkampioen ORC Sportboten

Marco van DrielVan 9 t/m 11 september organiseerde de Enkhuizer Watersportvereniging Almere (EWVA) de VOC Cup, het eerste Open Klassenkampioenschap voor ORC Sportboats onder Triple Number. Aan de start verschenen zes FarEast28R's, vijf MaxFun25's, 2 J22's, een Smile22 en een FarEast26. Onder haast Caraïbische omstandigheden zeilden twee Zweedse en dertien Nederlandse boten op vrijdag een windward/leeward en een medium distance race.

Zaterdag werden bij een nog steeds constante zuidelijke wind vier wedstrijden gevaren. Op zondagochtend lukte het wedstrijdleider Arjen Wildeboer en zijn team nog om met de nodige aanpassingen aan de baan een mooie zevende wedstrijd te laten varen, daarna werd het minder. Windshifts tot 30 graden en windsnelheden variërend tussen 2 en 8 knopen leidden tot afbreken van race acht. Even na enen was de wind definitief op: OW boven A ging omhoog.

Winnaar van de rode kampioenswimpel werd MXTC, de MaxFun25 van Marco van Driel. Tweede werd Bluesmile, de Smile22 van Herman van Eijk en op de derde plaats 18+, de Maxfun25 van Erik Wesselman.

Voor volgend jaar hopen klasse-organisatie Noordzeeclub en EWVA op soortgelijke bijna ideale omstandigheden, en natuurlijk meer deelnemers.

Labels

Auteur:

  • Kat

    Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool, behaalde een bachelor Nederlandse taal en literatuur en was online redacteur bij het Mediahuis. Ze zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Voor u geselecteerd: