Inschrijvingen AntwerpRace 2016 openen op maandag 19 september

AntwerpRaceHm-hm (schraapt plechtig de keel)…En plots is het weer half september. De herfst zit weliswaar nog niet in de lucht en de vogels maken geen haast om al naar het zuiden te trekken. Edoch starten weldra de inschrijvingen voor de 29ste Antwerp Race. Vanaf maandag 19 september, exact om 9:00 kan u (alleen online) inschrijven op de website van de Antwerp Race.

Betalen met bankkaart is aangewezen. Zodra je deelname geregistreerd is, kan je ook je bus tickets boeken voor de transfers naar de starthavens. Ook dit gebeurt online.

Check de meetbrief
Inschrijven kan alleen met een geldige meetbrief, een erkend zeilnummer en het reclamecertificaat. Raadpleeg de database van je federatie of de naam en de gegevens van je boot er in voorkomen en actueel zijn.

Heeft u die meetbriefgegevens niet? Vraag die dan aan.

IRC : www.vyf.be/nl/aanvraag-meetbrieven-118.htm
CR :  www.cruiserrating.be/
Zeilnummers: www.kbyv.be/zeilnummer/

Tijdens de wedstrijd
De motor wordt tijdens de wedstrijd niet gebruikt om gemiste boeien te ronden. Zelfs niet als deze zich achter u bevinden en u er tegentij terug naartoe moet. Evenmin wordt de motor gebruikt als men bijna laatst is of als de rest van de vloot het niet kan horen of zien.

In CR is het gebruik van meer dan één spinaker niet toegestaan, ook niet als deze dezelfde kleur heeft of als de concurrenten het verschil niet kunnen zien.

Indien overtredingen worden vastgesteld dient men een protest in. Dit om knokpartijen op de steigers te vermijden.

En last but not least. Op de Westerschelde wijkt stoom nìet voor zeil. Ook niet als men in eerste- of als de concurrent in een betere positie ligt.

Richtlijnen van Jachthaven Antwerpen Linkeroever
- Met een diepgang van 2.7 meter of meer, enkel invaren na contact havenmeester op VHF 9.
- Richtlijnen havenmeester en begeleidende rescue zijn nìet ter info.(strikt opvolgen dus)
- Er worden GEEN ligplaatsen gereserveerd (steekpenningen zijn niet toegestaan)
- Afmeren enkel in de vaarrichting, dus niet draaien in de jachthaven.
- Voor diepstekende jachten is het ponton palingplaat gereserveerd.
- Jachten die zondagochtend vòòr HW buiten wensen te varen moeten laatst binnenvaren (doorgeven via VHF 9)

Apres sail: Jachthaven Antwerpen LO
Na de wedstrijd staat de Jachthaven Antwerpen Linkeroever klaar om de deelnemende schepen te ontvangen. Er komen verschillende standen rondom de jachthaven die voor extra sfeer zorgen. 

De traditionele after race party met diner en prijsuitreiking vindt dit jaar plaats in de architecturaal geheel verantwoorde locatie van de Royal Yacht Club van België (RYCB). We benadrukken dat alle activiteiten zich dit jaar dus op de Linkeroever afspelen wat volgens ons het feestgedruis alvast ten goede komt.

Geeftereenlapoep!

Labels

Auteur:

  • Kat

    Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool, behaalde een bachelor Nederlandse taal en literatuur en was online redacteur bij het Mediahuis. Ze zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Voor u geselecteerd: