Veel zon en wisselende wind tijdens Pampus Regatta 2016

Pampus Regatta 2016De 81 boten die zich inschreven voor de Pampus Regatta kregen zaterdag een prachtige zeildag voorgeschoteld. De wind begon met 8 knopen maar trok gedurende de dag aan tot circa 12 knopen. Met een stralende zon, wederom ideale zeilcondities.

Na de wedstrijden op zaterdag was er de schippersborrel van Adobe en de barbecue, waarna de rockband The Bitches de temperatuur nog flink opschroefde. Tot laat werd er gefeest. Gelukkig was er voor die feestgangers de volgende ochtend uitstel. De wind had blijkbaar ook opstart problemen, waardoor de wedstrijdleiding besloot om geen lange baan te varen maar nogmaals de up-downwind baan van zaterdag erin te leggen.
 
De bovenboei werd iets verder gelegd waardoor een rondje iets meer dan een uur duurde. Langzaam trok de wind aan, maar niet voldoende waardoor zelfs de kortere baan werd ingekort. Een goed besluit van de wedstrijdleiding, onder leiding van Sjoerd Ooms. 

Er waren nog nooit zoveel klassen aan de start van de Pampus Regatta
Naast ORC hoog en laag, SW hoog en laag en de Kwarttonners, waren er eenheidsklassen voor de X-79, J/80 en FF-65. “Het is leuk om te zien dat de SW klassen nog steeds het populairst zijn,” zegt mede-organisator Floris Cornelissen. “We willen met de Pampus Regatta het gat overbruggen tussen enerzijds de woensdagavondwedstrijden en anderzijds races als de Y-Toren en Almere Regatta. Professioneel, maar toch laagdrempelig.”
 
Naast prijzen per klasse was er ook de verenigingsprijs
Deelnemers van dezelfde vereniging kunnen met drie boten een verenigingsteam vormen. Dit jaar deed R&ZV Naarden voor het eerste mee en wist overall de beste score te halen. Verder wonnen de Funrunner (Tirion 21) in de SW 2, de Wammes (Spirit 28) in de SW 1, Scheurijzer (J/24) in de ORC 2 en The Fox (X-412) in de ORC 1. Bij de Kwarttonners was het Hout n Steen (Waarschip ¼ ton) die nipt won van de Second Wave (Robber 3e). Bij de J/80’s, X-79 en FF-65 waren respectievelijk de Jetzt Gehts Los, Blue Box en FF-Anders het snelst.
 
De Pampus Regatta wordt georganiseerd door R&ZV Naarden, WSV Flevomare en Zeilvereniging Het Y en is open voor gemeten en ongemeten kajuitboten. Volgend jaar wordt de Pampus Regatta wederom het tweede weekend van september gehouden op 9 & 10 september. Kijk voor meer informatie op www.pampusregatta.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: