Preview: Delta Lloyd Open Dutch Championships

Delta Lloyd Open Dutch ChampionshipsVrijdag 16 september begint het Delta Lloyd Open Dutch Championship in Medemblik. In maar liefst 14 klassen wordt er gezeild door ruim 400 deelnemers. Naast die 400 deelnemers in de fleetraces, zien we nog 10 teams op de matchrace baan, een nieuw element tijdens dit jaarlijkse zeilevenement.

Dit jaar wordt, tegelijk met het Delta Lloyd ODC, het Nederlands kampioenschap Matchracen gevaren. De DMTRA is verantwoordelijk voor dit kampioenschap, maar ze zijn volledig geïntegreerd in het evenement. “Wij zijn heel blij met deze samenwerking, het is leuk als je dit soort evenementen aan elkaar kunt knopen”, vertelt JJ Korpershoek, voorzitter van de DMTRA. “Op deze manier kunnen we goed van elkaars expertise gebruik maken. Daarnaast is het voor ons erg leuk om bij zo’n groot evenement aan te sluiten, we hopen deze samenwerking de komende jaren voort te kunnen zetten.” De DMTRA zorgt ervoor dat de Delta Lloyd ODC nog internationaler worden, zij brengen namelijk een groot internationaal veld met zich mee.

De Olympiajol (kortweg O-Jol) klasse brengt het grootste veld met zich mee. Hieronder bevindt zich bijvoorbeeld de zoon van de eerste Nederlandse gouden medaille winnaar in het olympisch zeilen: Daan Kagchelland. Zoon Rinus, was toen nog niet geboren, maar hij weet komend weekend ongetwijfeld een mooi verhaal over zijn gouden vader te vertellen. De O-Jol klasse vaart dit jaar voor het eerst mee op het Delta Lloyd ODC en is zeer betrokken bij de organisatie. Evenals de andere klasse organisaties overigens, allen hebben actief mee gedacht over de invulling van het programma waar onder andere de Supporter Saturday uit is ontstaan.

Supporter Saturday
De Supporter Saturday is in het leven geroepen om het evenement ook voor bezoekers aantrekkelijk te maken om langs te komen. De zeilsport staat niet te boek als kijksport, maar met allerhande side events, is een bezoekje op de zaterdag aan te raden. Met een SUP event, Moth demonstratie wedstrijden en een Sailors Dinner is er genoeg te doen voor het publiek.

Volg de wedstrijden
De Delta Lloyd Open Dutch Championships maakt geen gebruik van live tracking. Wel wordt er dit jaar een optie gegeven aan de zeilers om hun wedstrijden vast te leggen via I-Sail, deze kunnen dan achteraf bekeken en geëvalueerd worden. Live updates van de wedstrijden verschijnen gedurende de dag op het Twitter account van het Delta Lloyd ODC: @DeltaLloydODC en via de hashtag: #DLODC16.

Foto: Jasper van Staveren

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: