Eredivisie Zeilen introduceert beloftencompetitie

Eredivisie ZeilenTijdens de laatste speelronde van de Eredivisie Zeilen 2016 in Almere introduceert de organisatie van deze landelijke clubcompetitie voor het eerst de Eredivisie zeilen voor jeugdleden. Tijdens het weekend van 1 en 2 oktober kunnen alle zeilverenigingen in Nederland zich met één team inschrijven voor deze unieke pilot. Het team moet bestaan uit minimaal twee en maximaal acht personen in de leeftijd van 10 tot en met 16 jaar.

Testevenement 2016
Het enthousiasme van zowel verenigingen, zeilers als publiek over de Eredivisie Zeilen is groot. Om de jeugd ook kennis te laten maken met dit eenvoudige concept organiseert de Nederlandse Eredivisie Zeilen dit testevenement tijdens het finaleweekend van de Eredivisie Zeilen in Almere.

Zelfde formule
Op het Weerwater, in hartje Almere, wordt voor het eerst de strijd voor de ‘Beloftencompetitie’ met elkaar aangegaan in hetzelfde format als de echte Eredivisie Zeilen. Het divisiezeilen is helder: korte races, in identieke boten, geleverd door de organisatie op één wedstrijdbaan dicht bij de wal. Zoals gezegd deelname staat open voor alle bij het Watersportverbond aangesloten verenigingen. De wedstrijden worden gezeild in de RS Feva, een jeugdboot voor twee zeilers. Verenigingen mogen zeilers wisselen en dus ook met meerdere deelnemers (maximaal 8) inschrijven.

Aanmelden
Geïnteresseerde verenigingen kunnen zich per direct aanmelden via www.eredivisiezeilen.nl/jeuddivisie-testevenement en ontvangen dan in de loop van komende week het definitieve reglement en meer informatie.

Landskampioenschap
In de Jeugddivisie gaat de jeugd van 10 t/m 16 jaar de strijd aan om het landskampioenschap. Net als bij de Eredivisie varen de beloften teams korte wedstrijden op een up-down baan. De wedstrijden worden gevaren in door de organisatie ter beschikking gestelde boten van het type RS Feva. Hierdoor zijn de boten gelijk en gaat de strijd volledig om de kwaliteiten van de zeilers.

Eredivisie Zeilen op de Hiswa te Water
Zeilers die kennis willen maken met de RS Feva kunnen deze week terecht op de Hiswa te Water in Amsterdam. De Eredivisie Zeilen is aanwezig met een stand en er zijn een aantal Feva’s beschikbaar waarin door de jeugd gezeild kan worden om kennis te maken met de boot die begin oktober gebruikt gaat worden.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: