Scheveningen in de race naar het WK ORC zeilen 2018

  • Author: Ice
    Date: di, 20/09/2016 - 20:37

ORC Worlds 2018Den Haag, of zeg maar gewoon Scheveningen, wil in 2018 de ORC World Champions organiseren. Volgende maand wordt bekend gemaakt welke stad het wereldkampioenschap voor ORC gemeten zeiljachten mag hosten.

Den Haag probeerde in 2014 de wereldkampioenschappen zeilen 2018 in de Olympische klassen binnen te halen. Dat mislukte toen. De internationale zeilorganisatie ISAF besloot deze toe te wijzen aan het Deense Aarhus.

Wanneer Scheveningen wel het jaarlijkse ORC World krijgt toegewezen zal deze in juni 2018 een week na de finish van de Volvo Ocean Race plaatsvinden.

Foto: Bouwe Bekking, de volgens Facebook ORC Worlds 2018 ambassadeur

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens (BEL) zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun omnichannel E-commerce strategie en Marketing automatisatie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen, won 2x de Antwerp Race (IRC en Sportboten) en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: