Scheveningen in de race naar het WK ORC zeilen 2018

  • Author: Ice
    Date: di, 20/09/2016 - 20:37

ORC Worlds 2018Den Haag, of zeg maar gewoon Scheveningen, wil in 2018 de ORC World Champions organiseren. Volgende maand wordt bekend gemaakt welke stad het wereldkampioenschap voor ORC gemeten zeiljachten mag hosten.

Den Haag probeerde in 2014 de wereldkampioenschappen zeilen 2018 in de Olympische klassen binnen te halen. Dat mislukte toen. De internationale zeilorganisatie ISAF besloot deze toe te wijzen aan het Deense Aarhus.

Wanneer Scheveningen wel het jaarlijkse ORC World krijgt toegewezen zal deze in juni 2018 een week na de finish van de Volvo Ocean Race plaatsvinden.

Foto: Bouwe Bekking, de volgens Facebook ORC Worlds 2018 ambassadeur

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: