Wordt Sailaway de realistische zeilsimulator waarmee je deze winter kan blijven zeilen

SailawayLezen en dromen is “out” want nu is er Sailaway een spel dat de ervaring van zeilen op de open oceaan evenaart. Sailaway belooft ons een spel waarbij het zeilen over de Atlantische en de Stille Oceaan geen uren maar weken zal duren. Je zal in staat zijn om te navigeren via nautische kaarten, je zal stromingen en dieptes kunnen bestuderen. Je zal weerberichten moeten analyseren.

Real-time weersomstandigheden

Je schip zal zijn reis voortzetten zelfs als je offline bent. Real-time weersomstandigheden zullen geïmplementeerd worden in het spel. Een werkelijke storm zal dus resulteren in een digitale storm, een hogedrukgebied zorgt voor periodes van rust enz. Ook de zeilboot wordt gesimuleerd alsof het echt is. De speler moet elk onderdeeltje van zijn schip kennen. Hij moet zijn schip managen en controleren en rekening houden met falen en gebreken. Navigeren door ruwe wateren vereist een goede kennis van je zeilboot. Die kennis wordt je verschaft door middel van interactieve tutorials en geautomatiseerde hulpmiddelen (of door persoonlijke ervaring als je eerder hebt gevaren).

Alle belangrijke zeilaspecten zijn geïmplementeerd

Sailaway zorgt voor alle belangrijke aspecten van je zeilboot: Reven, winchen, zeilen aanpassen en veranderen, outhaul, downhaul, achterstag… alles wat nodig is om de zeilen aan te passen aan de veranderlijke winden en stromingen wordt voorzien binnen het spel. Sailaway richt zich niet op zeilwedstrijden, het is een realistische zeilsimulator die u toelaat om te reizen over de oceanen en zelfs rond de wereld. In afwachting van “the real stuff” gaan wij het alvast eens proberen.

De beta versie van deze zeilsimulator aanvragen doe je hier: https://sailaway.world/index.html

Auteur:

  • Kat

    Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool, behaalde een bachelor Nederlandse taal en literatuur en was online redacteur bij het Mediahuis. Ze zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Voor u geselecteerd: