Twee Nederlandse teams in TOP zeven Sailing Champions League

  • Author: Kat
    Date: ma, 26/09/2016 - 08:22

Eredivisie zeilenVan vrijdag 23 t/m zondag 25 september kwamen de 32 beste zeilclubs uit 12 Europese clubcompetities in actie tijdens de Sailing Champions League. De Deutscher Touring Yacht-Club pakte de winst. Twee van de drie deelnemende Nederlandse clubs finishte in de top tien. R.R. & Z.V. Maas en Roer uit Roermond werd zesde en WV Uitdam eindigde als zevende. WV Almere Centraal, het derde Nederlandse team, werd 25e.

Het weekend werd gekenmerkt door lichtweer omstandigheden. Wegens een gebrek aan wind in het Italiaanse Porto Cervo kwamen de teams op de vrijdag zelfs helemaal niet in actie. Uiteindelijk konden er op de zaterdag en zondag nog 34 races gevaren worden. Het was voor het tweede jaar op rij dat de finale van de Sailing Champions League plaatsvond in Porto Cervo. Het niveau van de competitie lag heel hoog.

Duitsland pakt de winst
Na 34 races pakte de regerend landskampioen uit Duitsland: Deutscher Touring Yacht-Club de winst voor de Zwitserse Regattaclub Bodensee en Regattaclub Oberhofen die respectievelijk als tweede en derde eindigden.

Max Visser – stuurman R.R. & Z.V. Maas en Roer
“Je kan zeggen dat Nederland het heel goed gedaan heeft. Wij zijn heel trots met onze zesde plaats. Het waren lichtweer wedstrijden maar het niveau lag heel hoog de verschillen waren heel klein ik vind het echt een unieke prestatie.”

Wietze Zetzeman – stuurman WV Uitdam
“Ik ben er heel erg trots op dat we op dit moment bij de beste zeven jachtclubs van Europa staan. We zijn in het toernooi gegroeid. We hebben hier en daar wat hogere uitslagen gekend, dat hebben we aan ons zelf te wijten. Daar hebben we van geleerd en we hopen er volgend jaar weer bij te mogen zijn."

John den Engelsman – stuurman WV Almere Centraal
“Voor ons was het qua uitslagen een wat minder mooi weekend. We hebben wel echt genoten van spannende wedstrijden. Helaas viel het dubbeltje voor ons vaak net de verkeerde kant op. We moeten dat nog even rustig terug analyseren. Maar het is bovenal fantastisch dat Roermond en Uitdam zo’n geweldige prestatie hebben neergezet. De Nederlandse driekleur is in een veld met 32 teams in de top tien gewoon twee keer vertegenwoordigd.”

Eindklassement
1. Deutscher Touring Yacht-Club, 24 punten
2. Regattaclub Bodensee, 28,13 punten
3. Regattalcub Oberhofen, 28,13 punten
6. R.R & Z.V. Maas en Roer, 31,5 punten
7. WV Uitdam, 33,75 punten
25. WV Almere Centraal, 47 punten

Kijk in het SAP Live Center voor alle uitslagen en het volledige klassement.

Auteur:

  • Kat

    Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool, behaalde een bachelor Nederlandse taal en literatuur en was online redacteur bij het Mediahuis. Ze zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Voor u geselecteerd: