Eredivisie Zeilen nadert ontknoping in historisch Veere

Eredivisie ZeilenHet eerste volledige seizoen van de Eredivisie Zeilen nadert zijn ontknoping met nog twee spectaculaire speelrondes op het programma. Van 9 tot en met 11 september vindt de vierde speelronde plaats voor de kust van de historische stad Veere. Bezoekers zijn van harte welkom om de strijd om het landskampioenschap vanaf de Torenwal of de Kaai in Veere te bekijken. Drie weken later, in het weekend van 30 september en 1 en 2 oktober, is de finale van de Eredivisie Zeilen in het centrum van Almere, een van de meest moderne steden van Nederland.

Historisch Veere
Van vrijdag 9 tot zondag 11 september aanstaande gaat de Eredivisie Zeilen 2016 verder met speelronde vier van 2016. De 18 Eredivisieclubs strijden voor de kade van Veere in zes moderne sportboten van het type J/70 geleverd door de organisatie. De wedstrijden duren maximaal 15 minuten en na elke wedstrijd wisselen de clubs van boot. De organisatie streeft naar 45 wedstrijden per speelronde. Kortom genoeg spektakel vlak voor de wal.

Top drie eredivisie
Na drie van de in totaal vijf speelrondes ziet de top drie er als volgt uit:
1. WV Almere Centraal, 58 punten
2. Koninklijke WSV Sneek, 83 punten
3. Jachtclub Scheveningen, 87 punten

Voorbeschouwing
Het wordt dit weekend interessant om te zien hoe de teams uit de zomerstop komen. Houden Almere, Sneek en Scheveningen hun top drie positie vast? Vormen achtervolgers Giesbeek en Groningen deze speelronde weer een bedreiging? Behouden Breskens en Muiden hun plek in het linkerrijtje? En wat mogen we nog verwachten van regerend landskampioen Uitdam? Zal de Kaag de sprong naar het linkerrijtje kunnen maken? En is Wolphaartsdijk in staat om het ‘thuisvoordeel’ om te zetten en op te klimmen in het rechterrijtje? En wat te denken van Flevomare die deze zomer veel getraind hebben in hun nieuwe J/70. Die moeten in staat zijn om zich te verbeteren! Dan is er nog de Haarlemsche Jachtclub. Op papier een heel sterk team met ervaren zeilers, matchracekampioenen en jeugdkampioenen. Haarlem moet in staat zijn om uit de kelder van de Eredivisie op te stijgen.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: