Peerke Kortekaas Nederlands kampioen SOLO

Peerke KortekaasDe Soloklasse die dit jaar het 60 jaar jubileum viert, kreeg weer een Nederlands kampioen: Peerke Kortekaas. De laatste jaren waren de Engelsen er steeds met de eer vandoor gegaan. In een veld van 50 SOLO’s werd Peerke de terechte winnaar met achter hem 7 Engelsen.

Van 2 tot en met 4 september was Aalsmeer het toneel van het Open Nederlands Kampioenschap voor de solo. Drie hele verschillende dagen waarin er voor iedereen wat te halen viel. Zon, paar druppels regen, wind, geen wind, heel veel wind, een fantastisch wedstrijdcomité en heel veel zeilen!

Peerke nam dit jaar deel aan de Engelse kampioenschappen waar hij aan zijn vorm werkte om te pieken op het ONK dat gehouden werd op de Westeinder. Toen werd hij 10e in een veld van 85 boten. De eerste dag, met drie wedstrijden, was direct duidelijk dat Peerke de man was om te verslaan. Drie eentjes voor Peerke en de runners up met heel verschillende uitslagen! Bijzonder was ook dat Gilles de Combe het de Engelse ook bijzonder moeilijk kon maken.

De tweede dag lieten de Engelsen zien dat zij niet onderdoen voor het Nederlands geweld. Alle Nederlanders (behalve Peerke) werden uit de Top 8 gestoten en het gat met Peerke werd tot 5 punten gedicht.

Het wedstrijdcomité was zo verstandig om de tweede dag 4 wedstrijden te zeilen, met het oog op een onstuimige zondag. En een onstuimige zondag werd het! Vlagen tot boven 30 knopen maakten het een waar feest voor de speed-freaks. De laatste wedstrijd hield Peerke zijn hoofd koel en zeilde weer naar een 1e plaats zodat er geen twijfel meer was wie de blauwe kampioenswimpel verdiende.

De uitslagen, foto’s en video zijn te zien op www.soloklasse.nl
Tekst: Peter Janssen, Secretaris soloklasse

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: